Onorabil, dar nimic mai mult

duminică, 17 octombrie 1999, 23:00
2 MIN
 Onorabil, dar nimic mai mult

Au inscris: O’Shea (2 eseuri), O’Cuinneagain, Ward, Tierney (cite unul), Elwood (5 transformari si 2 l.p.), O’Driscoll (drop goal) – Sauan (eseu), Mitu (3 l.p.)
Irlanda: O’Shea – Topping, Bell, Mullins, Mostyn – Elwood, Tierney – O’Cuinneagain, Dawson, Ward, O’Kelly, Johns, Wallace, Nesdale, Fitzpatrick. Au mai intrat: D’Arcy, O’Driscoll, O’Meara, Quinlan, Davidson, McKeen, Wood.
Romania: Vioreanu – Sauan, Brezoianu, Gontineac, Solomie – Vusec, Mitu – Draguceanu, Septar, Petrache, Brinza, Constantin, Stan, Balan, Mavrodin. Au mai intrat: Chiriac si Dima.
Aventura rugbistilor romani la aceasta editie a Cupei Mondiale s-a terminat asa cum a si inceput: cu un esec previzibil. Desi nu speram intr-o victorie in fata Irlandei, ne asteptam la o replica ceva mai consistenta data fiind conjunctura. Dorind sa-si menajeze o parte dintre titulari, antrenorul Warren Gatland a trimis in teren numai opt dintre jucatorii de baza. Rezervele "verzilor" au tinut sa demonstreze ca se pot ridica la inaltimea titularilor si astfel, in minutul 15, scorul era deja 17-0 in favoarea gazdelor. Primele fabuloase promise in cazul unui succes au avut mai degraba darul de a-i speria pe jucatorii romani, acestia reusind sa intre in joc de-abia dupa ce scorul capatase proportii. Mitu a inscris din doua lovituri de pedeapsa, acestea fiind si singurele noastre puncte in prima repriza. In partea a doua a jocului, romanii au fost mai agresivi in atac, dar greselile din aparare ne-au costat doua eseuri. Fara a straluci, irlandezii au speculat slabiciunile apararii noastre, cistigind la o diferenta nemeritata gratie si formei de exceptie a transformerului Elwood. In minutul 75, clujeanul Sauan va inscrie un eseu, reusita fiind aplaudata la scena deschisa de suporterii irlandezi. A fost ultima sclipire a echipei noastre la acest turneu final, in care Romania a facut totusi o figura frumoasa. Pentru a progresa, rugbistii romani au nevoie de meciuri tari, in care sa prinda experienta, deoarece de potential nu am dus niciodata lipsa.
Dintre celelalte partide disputate la sfirsitul saptaminii trecute, ar fi de remarcat victoria chinuita a francezilor. "Cocosii" au fost condusi cu 19-13 de Fidji si a trebuit ca arbitrul sa le faca cadou un eseu de penalizare pentru a reveni la conducere. Iata ultimele rezultate: Africa de Sud – Uruguay 39-3, Scotia – Spania 48-0 (Grupa A), Franta – Fidji 28-19 (Grupa C), Argentina – Japonia 33-12 (Grupa D). Africa de Sud, Noua Zeelanda, Franta, Tara Galilor si Australia s-au calificat direct in sferturile de finala. Pentru ocuparea celorlalte locuri, se vor disputa miercuri trei meciuri de baraj: Anglia – Fiji, Scotia – Samoa si Irlanda – Argentina. (Daniel SIMION)

Comentarii