Pancu n-are mila

marți, 08 aprilie 2008, 21:38
3 MIN
 Pancu n-are mila

Politehnica incepe sprintul final al Ligii I, care programeaza sapte meciuri in mai putin de o luna, sub auspicii nefavorabile. La problemele financiaro-organizatorice, consacrate deja, s-au adaugat necazurile legate de suspendarea antrenorului, starea lotului ori de moral,  zdruncinat dupa primul esec inregistrat pe teren propriu in retur, 2-3 cu Unirea Urziceni – vinerea trecuta. De aceea, chiar daca joaca pe un stadion din care vor lipsi spectatorii, Rapidul fiind sanctionat ca urmare a incidentelor derulate in timpul meciului cu Steaua, Politehnica nu isi face prea mari iluzii in legatura cu partida de astazi.

"Bilba si L. Munteanu, care sint suspendati, Onut, Ciobanu, Pecnik si Tincu, ce sint accidentati, nu au facut deplasarea. In plus, Bersnjak, Ilie si Kalai sint incerti. In aceste conditii, in care suferim enorm, mai ales in aparare, ne va fi foarte greu sa ne descurcam in fata unei echipe puternice, asa cum e Rapidul, care a demonstrat in partida cu Ceahlaul ca se descurca foarte bine si fara spectatori" a declarat antrenorul Politehnicii, Ionut Popa.

Tehnicianul iesean a spus ca nu a putut sa stableasca formula de start nici macar dupa antrenamentul de aseara, derulat la Mogosoaia, unde Poli (care a plecat la Bucuresti cu avionul, ieri, la prinz) a innoptat, primul "11" urmind a fi fixat inaintea partidei, in functie de modul in care se vor simti jucatorii incerti. Trebuie mentionat ca din delegatia care a facut deplasarea a facut parte si brazilianul Caue, a carui legitimare se spera a fi rezolvata pina la ora jocului.

In ceea ce le priveste pe gazde, acestea nu concep sa rateze victoria, mai ales ca exista o mare concurenta in rindul echipelor ce tintesc calificarea in Cupa UEFA. Sugestiv pentru modul in care privesc rapidistii acest meci este declaratia unui iesean get-beget, Daniel Pancu, cel care, in vara a preferat intoarcerea in Giulesti in locul ofertei Politehnicii: "Iasul are un loc aparte in inima mea, insa astazi nu poate fi vorba de sentimente!". Este foarte posibil ca, datorita suspendarii principalului Marian Rada, Pancu sa fie pe banca tehnica.

Fostul iesean nu este anuntat in formula de start a gazdelor, el nefiind pus la punct cu pregatirea fizica. Bucurestenii au si ei o problema importanta, Costin Lazar fiind suspendat; in plus, va lipsi si cumnatul ex-ieseanului Dorel Bernard, Perja, caruia i-a murit tatal. In schimb, este anuntata revenirea lui Daniel Coman, care s-a refacut dupa o accidentare

Formatiile probabile

Rapid: Coman – Sapunaru, Maftei, Constantin, Bozovic – E. Dica, Grigore, Grigorie, Cesinha – Boya, Burdujan.

Poli: Branet – Homei, Ilie, Kalai, Paruolo – Straton, Milea – Bersnjak, Naidin, Sfirlea –  Cristea.

Arbitri: Sebastian Coltescu (Craiova); Daniel Demetrescu (Rm. Vilcea), Adrian Midisan (Constanta).

Observatori: Florin Halagian (Bucuresti); Cornel Sorescu (Pitesti).

Popa, suspendat trei etape!

Antrenorul Politehnicii Iasi, Ionut Popa, va plati scump gestul facut fata de jucatorul Unirii Urziceni, Bogdan Mara, pe care l-a imbrincit in timpul partidei de vineri, din Copou.

Desi fotbalistul a negat evidentele, spunind ca a alunecat atunci cind a intrat in clinci cu Popa, iar oficialii ialomitenilor, MM Stoica si Dan Petrescu, i-au luat apararea tehnicianului iesean, acesta a fost suspendat ieri pentru trei etape de Comisia de Disciplina, fiind amendat si cu suma de 5000 de lei.  

Popa a primit vestea imediat dupa antrenamentul pe care l-a coordonat aseara, la Mogosoaia. "Am aflat de sanctiunea primita din partea comisiei dupa antrenamentul de marti seara. Acum, nu stiu cum sa reactionez. Ma voi consulta cu mai multi prieteni si voi stabili miercuri daca voi face apel impotriva deciziei",  a declarat antrenorul.

De remarcat faptul ca nici antrenorul Rapidului nu va fi pe banca, la meciul din Giulesti, Marian Rada fiind suspendat o etapa si amendat cu 3000 de lei pentru declaratii la adresa Comisiei de Disciplina in legatura cu "cazul bricheta".

Comentarii