Pauza de bun augur pentru Politehnica Moldrom

joi, 19 noiembrie 1998, 00:00
4 MIN
 Pauza de bun augur pentru Politehnica Moldrom

Pentru baschetbalistii de la Politehnica Moldrom Iasi, pauza intervenita datorita reunirii lotului national este cum nu se poate mai binevenita. Mai intii datorita faptului ca o parte din jucatori au acuzat in ultima perioada accidentari si n-au putut sa faca o recuperare completa. Ne referim aici la Ivo Petovic (care acuza de o mai mult timp dureri la calcii si i-ar trebui o perioada de pauza de trei saptamini) si de Sasa Sestopal, a carui accidentare suferita la Timisoara (la genunchiul sting) i-a diminuat din randament la ultima partida. Totusi, cei doi, stringind din dinti, au incercat sa-si ajute echipa cit au putut de mult si asta s-a vazut in rezultatul final al partidei cu Steaua. Al doilea factor benefic al acestei perioade de pauza o poate constitui pregatirea cu atentie a ultimelor patru partide, care se anunta extrem de dificile pentru echipa moldoveana. Dupa o deplasare extrem de incomoda la Cluj, spectatorii ieseni vor avea posibilitatea sa urmareasca la lucru ocupantele primelor doua locuri in sezonul trecut, CSU Astral Sibiu si Dinamo. Si pentru ca programul sa fie complet, in ajun de Craciun, pe 22 decembrie, Politehnica Moldrom se va deplasa la Tg. Mures unde va intilni o alta echipa incomoda, Herlitz Mobex. Si daca spuneam ca pauza poate fi benefica pentru ca permite pregatirea cu atentie a ceea ce urmeaza, nu trebuie exclusa si varianta neagra, in care iesenii ar putea iesi din pasa buna in care se gasesc, aceea care i-a adus la egalitate de puncte cu Dinamo si Astral in fruntea clasamentului primei grupe valorice.
Practic, pregatirea echipei n-a suferit modificari importante fata de perioada cind etapele se succed saptaminal. In afara lui Catalin Burlacu (aflat la Sibiu in cantonament cu lotul national) si a accidentatilor Sestopal si Petovic (care fac tratament la Policlinica Sportiva), toti ceilalti jucatori s-au reunit marti, ei efectuind doar un antrenament pe zi, fizic, sub supravegherea prof. Grigore Ursanu, in conditiile in care Sala Polivalenta continua sa gazduiasca fel de fel de expozitii. Daca astazi antrenorul principal Dragan Petricevic si jucatorii Scutelnic si Mirisevschi au plecat la Sibiu (unde echipa stranierilor va intilni in meci amical nationala de seniori), echipa ieseana va pleca marti 24 noiembrie la Chisinau, unde vor onora o invitatie pentru un turneu amical, invitatie primita de la clubul de prima divizie din Republica Moldova, Alfa Chisinau. (Lucian MINUT)
Nea Costica, matador!
divizionara C UM Timisoara, antrenata de vicleanul Costica Radulescu, a scos Nationalul din Cupa
Ieri s-au disputat meciurile optimilor de finala ale Cupei Romaniei la fotbal. Iata ce s-a intimplat pe cele opt terenuri neutre.
Petrolul Ploiesti – Universitatea Craiova 3-2 (2-0). Onut (‘7, ’31 – penalty), Constantin (’73) / Mohora (’56 – penalty), Toader (’90). Craiovenii au atacat mai mult, dar haotic, ploiestenii actionind cu succes pe contraatac. Golul de final al ex-ploiesteanului Toader merita un premiu de frumusete!
FCM Bacau – FC Onesti 4-3 (2-2) . Zlate (’23), Petcu (’42, ’58 – penalty), Capusa (’78) / D. Oprea (’10), Birsan (’16), Gorga (’49 – penalty). Cele doua conjudetene au executat pe stadionul din Roman o partitura agreabila. S-au inscris goluri cu nemiluita si a cistigat cine trebuie. Adica cel mai bun!
Dinamo Bucuresti – Ceahlaul Piatra Neamt 3-0 (1-0) . Mihalcea (’15, ’86, ’90). Fara a forta prea mult, liderul si-a aratat clasa, accelerind in start si pe final. In rest, nemtenii au dat o replica puternica, dar s-au jucat cu ocaziile.
Otelul Galati – Sportul Studentesc 1-0 (0-0). Nita (’74). In min. 78, Haraga (Otelul) a fost eliminat pentru lovirea lui Dinita, scapat spre gol. Victoria deosebit de grea obtinuta in fata unei echipe care inoata prin adincurile seriei I a Diviziei B, dovedeste ca la Galati, Dunarea nu si-a limpezit inca apele.
Rapid Bucuresti – Cimentul Fieni 3-0 (2-0) . Niculescu (’17, ’48 – penalty), Sumudica (’44). La faza de penalty din min. 48, a fost eliminat Duta (Cimentul), care a oprit intentionat balonul cu mina. Cu toata ambitia de care a dat dovada, echipa fienara nu a putut face fata expresului giulestean.
UM Timisoara – FC National 2-0 (1-0) . Vasco (’38, ’51). Marea bomba a optimilor a fost realizata de mica divizionara C, antrenata de experimentatul Costica Radulescu. Nici faptul ca a jucat pentru prima oara cu un antrenor strain (Alesanco) nu-i scapa pe bancari de rusine. Sau, mai stii ce ambitii are catalanul?
Gloria Bistrita – CSM Resita 2-0 (0-0) . Ganea (’48), Turcu (’79). In repriza a doua, resitenii impovarati de griji, au scapat de cosmar. Gloria nu cinta, dar merge mai departe…
Steaua Bucuresti – Universitatea Cluj 3-0 (0-0) . Danciulescu (’59, ’66), Trica (’81). Dupa ce au ratat cit pentru un sezon intreg, stelistii au facut diferenta in repriza secunda.
Tragerea la sorti a meciurilor din cadrul sferturilor de finala va avea loc astazi, partidele urmind a se desfasura pe 25 noiembrie (turul) si pe 2 decembrie (returul). (GIN)

Comentarii