Pe drumul cel bun

duminică, 20 septembrie 2009, 21:43
3 MIN
 Pe drumul cel bun

Dupa o saptamina fasta, in care a obtinut sase puncte din tot atitea posibile in Liga I, ca urmare a victoriilor cu Universitatea Craiova si, in deplasare, cu International Curtea de Arges, intr-un meci disputat vineri, Politehnica Iasi nu are timp prea mult de relaxare. Saptamina care incepe astazi programeaza alte doua partide importante pentru gruparea din Copou, care va fi implicata pe doua fronturi: in Cupa Romaniei, unde va intilni pe Pandurii Tirgu Jiu, si in campionat unde urmatorul adversar este Ceahlaul Piatra Neamt. Desi principalul obiectiv al Politehnicii a fost, an de an, campionatul, Cupa fiind privita ca pe o corvoada, de care trebuia scapat cit mai repede, pentru ca Iasul sa se concentreze asupra campaniilor de evitare a retrogradarii din Liga I, se pare ca optica se va schimba in acest sezon. "Faptul ca, in acest an, finala Cupei Romaniei se va disputa la Iasi ne obliga sa fim concentrati suta la suta si in aceasta competitie, pe care o vom trata cu maxima seriozitate, ca si campionatul" , a anuntat presedintele gruparii din Copou, Sorin Boca. Drept urmare, partida cu Pandurii, care se va disputa miine, de la ora 18:00 (reamintim, Federatia Romana de Fotbal a modificat programarea meciului, care, initial, fusese fixat a se disputa miercuri, de la ora 16:00), va fi abordata cu gindul la victorie de Poli. "Chiar daca intinim un adversar care a facut o figura frumoasa in startul acestui sezon, noi ne gindim la calificarea in urmatoarea faza a competitiei", a spus Boca, cel care a reamintit masurile pe care le-a luat pentru a atrage cit mai multa lume la stadion: "Meci de meci, noi avem nevoie de sustinerea publicului. S-a vazut si cu Craiova cit de mult a contat ca tribunele sa fie aproape pline. Tinind cont si de evolutia echipei in ultimele meciuri, precum si de facilitatile pe care le acordam la partida cu Pandurii, unde am redus pretul biletelor la 5 lei pentru peluze si 10 lei pentru tribune si  acordam intrare libera abonatilor, sper ca si marti sa avem parte de o asistenta numeroasa in Copou".

Poli-catalog

Branet (6) – profitind de imprecizia cronica a adversarilor, a avut de parat doar trei suturi, unul singur cu grad ridicat de periculozitate.

Buta (6) – a securizat flancul fara a mai urca in atac, in zona sa actionind in ofensiva activii Miclea si Bujor.

Ilie (6) si Munteanu (6) – au avut citeva nesincronizari, care au dus la aparitia ocaziilor gazdelor in actul doi, cind virfurile Kone, Itu si Stoianof au ratat din pozitii centrale in minutele 48, 50 si 87.

Costache (5,5) – a alunecat prea des in centru; neajutat de Constantin, care nu cobora dupa omul sau, Matei, a fost prins des cu doi adversari in zona sa, nefacind fata.

Miclea (7) – a centrat la primul gol, a transformat penaltiul, a mai avut citeva actiuni bune, pe care le-a irosit in momente in care a demonstrat si o doza de egoism.

Milea (7) – a tinut bine mijlocul, a inscris primul gol.

Negru (6,5) – un prim act foarte bun, regres din punct de vedere al preciziei dupa pauza.

Bujor (7) – a hartuit defensiva adversa, a aparut de trei ori la finalizare, a obtinut penaltiul si eliminarea lui Frasineanu.

Balde (5,5) – a muncit, fara sa reuseasca desprinderi importante.

Constantin (5,5) – nu a facut faza defensiva, lasindu-l des singur pe Costache; in atac a fost activ, fara sa creeze faze importante.

Bratu (6) – a creat citeva faze frumoase.

Pecnik (5,5) – nu a avut prea mult de lucru.

Bilba a intrat in minutul 80.

Comentarii