Pe urmele lui Leu

vineri, 04 mai 2001, 23:00
2 MIN
 Pe urmele lui Leu

La cinci ani dupa ce Mihai Leu aducea Romaniei prima centura de campion mondial in ringul profesionist, un alt compatriot de-al nostru incearca sa repete performanta. Este vorba de mai putin cunoscutul Alexandru Lacatus, plecat din tara in urma cu zece ani, care intre timp s-a stabilit in Germania si care in aceasta noapte va lupta pentru titlul mondial al categoriei semigrea, in versiunea WBO. Meciul se va disputa la Braunschweig, in Germania, iar adversarul sau va fi detinatorul titlului, polonezul Dariusz Michalczewski.
Lacatus, care va boxa sub culorile Romaniei, dar cu numele cu care a fost "adoptat" in Spania, Venti Alejandro Lakatus, se afla pe locul 7 in ierarhia WBO a categoriei semigrea, iar specialistii il considera un out-sider, la casele de pariuri sansele sale de victorie fiind apreciate la una din 12. Lacatus are 28 de ani si din 1997, cind si-a inceput cariera la profesionisti, a inregistrat 15 victorii si o singura remiza. Polonezul are 33 de ani si a disputat 43 de mieciuri la profesionisti, fara a pierde vreunul, cele mai multe incheindu-se inainte de limita, prin abandonul adversarilor. In cazul in care il va invinge pe roman, probabil ca urmatorul sau meci va fi cel impotriva campionului mondial al versiunii WBC, americanul Ray Jones Jr.
In ceea ce-l priveste pe Lacatus, el va primi pentru meciul din aceasta seara cea mai mare bursa din cariera sa, de 150.000 de marci, insa este constient ca in cazul in care va reusi marea surpriza si-l va invinge pe Michalczewski, cistigind titlul mondial, va avea apoi sansa de a se bate si pe sume mult mai importante, poate chiar de zece ori mai mari. (ICT)

Comentarii