Poli a plecat deja spre Pitesti

vineri, 05 noiembrie 1999, 00:00
2 MIN
 Poli a plecat deja spre Pitesti

Ieri, dupa sedinta de antrenament de dimineata, derulata in Copou, si masa de prinz, delegatia FCM Poli Iasi care pregateste meciul de simbata cu Dacia Pitesti a plecat deja din Iasi. Faptul ca este prima data in acest sezon cind iesenii pleaca in deplasare cu doua zile inainte de partida spune multe despre intentiile celor din Copou. Programul "alb-albastrilor" cuprinde o halta de o noapte la Buzau, un antrenament astazi dimineata in Cring si continuarea drumului spre Pitesti. Antrenorul principal al echipei, Leonida Nedelcu, a spus ca scopul echipei pe care o pregateste este intoarcerea fara infringere de pe meleagurile argesene.
In alta ordine de idei, Nedelcu a declarat ca "saptamina viitoare astept legitimarea portarului Stoian si a liberoului Constantin, doi fosti elevi ai mei de la Buzau care va asigur ca fac mai mult decit suta de milioane cu care cred ca pot fi cumparati amindoi". Oricum, daca vor fi legitimati, acestea vor fi singurele noutati ale lui Poli pina in iarna, atunci cind lotul va fi remaniat. De aceea, nici pascaneanul Drumaru, care se pregateste deja cu Poli, nici ceilalti jucatori de la CFR Citadin vizati de Poli (Voicu si E. Lungu) nu vor fi inca transferati in aceasta perioada. In ceea ce-l priveste pe Cotan, acesta a fost pus pe lista de transferari, Poli asteptind un club cu care sa negocieze cedarea mijlocasului iesean.
Fondurile necesare achizitionarii celor doi fosti buzoieni ar putea apare chiar la sfirsitul acestei saptamini, presedintele NC Foresta Suceava, Eugen Hutu, dind asigurari ca va achita atit cele 200 de milioane care trebuiau sa ajunga in Copou pina pe 15 octombrie cit si penalizarile aferente intirzierii platii acestei sume care reprezinta prima transa
(jumatate din suma totala) din transferul lui Botan si Cojocaru la Foresta.
In ceea ce priveste sentinta in "cazul Pancu" aceasta a fost aflata oficial de clubul iesean ieri dupa prinz, atunci cind consilierul presedintelui Radeanu, Constantin Helesteanu a ajuns la sediul FRF. Conform hotaririi Comisiei pentru Statutul Jucatorului, Poli are dreptul sa primeasca, datorita taxelor care se platesc la FRF, o suma de aproximativ 180 000 $ de la Rapid, in afara celor 80 500 $ deja virati de giulesteni. Decizia CSJ poate fi atacata de Rapid in termen de 5 zile de la pronuntare. (Ovidiu MINEA)

Comentarii