Program infernal pentru rugbistii ieseni

marți, 17 octombrie 2000, 23:00
3 MIN
 Program infernal pentru rugbistii ieseni

Sortii au fost destul de potrivnici cu echipa de rugby ieseana, primele trei etape din play-off, ce urmeaza sa se desfasoare anul acesta, harazindu-i cei mai puternici adversari din Liga Nationala. Astfel, in cadrul primei partide, ce urmeaza sa se dispute simbata, 21 octombrie, Poli Agro Romtelecom se va deplasa la Bucuresti pentru a oferi replica echipei campioane, Steaua. Un meci ce poate fi trecut in categoria celor de maxima importanta se desfasoara si pe 28 octombrie, atunci cind la Iasi vine Dinamo, o formatie cu "greutate" in rugbiul romanesc. Dar supliciul nu se opreste aici, ultima confruntare a anului, de pe 4 noiembrie, oferind iesenilor prilejul sa vada marea, Farul lui Jean Garabet fiind gazda celei de-a treia etape din play-off. Abia din martie 2001 traseul iesenilor devine ceva mai lin, prima confruntare a noul mileniu aducind pe stadionul Nena pe CSM Sibiu. Urmeaza o deplasare la Birlad si meciul de la Iasi cu Remin Baia Mare, in ultima etapa a turului. "Intr-adevar, ne asteapta trei partide dificile, dar daca le vom aborda ca in repriza secunda a partidei cu clujenii, putem sa le incheiem in favoarea noastra. Obiectivul sponsorului ramine neschimbat, asa ca vom juca toate partidele din play-off, indiferent de adversar, la victorie", spune cu fermitate Victor Codreanu, presedintele executiv al clubului Poli-Agro Romtelecom.
Revazind programul iesenilor in play-off, sintem tentati sa credem ca la mijloc ar fi ceva necurat, ca prea s-au brodit toate pe dos. Insa totul s-a facut sub lumina reflectoarelor, conform regulamentelor in vigoare, in urma unei trageri la sorti ce s-a efectuat ieri, la sediul FRR. Din urna, fiecare echipa calificata in faza finala a tras numere dupa cum urmeaza: 1. Farul; 2. Dinamo; 3. Steaua; 4. U. Cluj; 5. Poli-Agro Romtelecom Iasi; 6. Rulmentul Birlad; 7. CSM Sibiu; 8. Remin Baia Mare. "S-a folosit apoi tabela Berger, cu ajutorul careia s-a alcatuit programul turului, datele de disputare a partii a doua a campionatului urmind sa fie stabilite ulterior", a precizat Iulian Iftenie, antrenorul secund al echipei sponsorizate de Romtelecom. Dar stagiunea rugbistica nu se incheie odata cu ultima runda a turului, pe 29 noiembrie fiind programata o etapa din Cupa Romaniei, adversara elevilor pregatiti de cuplul Verives – Iftenie fiind RC Grivita Bucuresti, care urmeaza sa vina la Iasi.
Inoportun apare in acest context meciul dintre selectionata Moldovei – cu 11 ieseni in formatie – si cea a Dobrogei, programat miercuri, la Bucuresti, imediat dupa partida pe care Poli-Agro Romtelecom il sustine simbata cu Steaua, in deplasare. "Va fi un meci al ambitiilor, in care se pot produce multe accidente", este vadit ingrijorat Constantin Verives, antrenorul principal al iesenilor confruntindu-se deja cu trei indisponibilitati: "Ursu si Bas au puternice contuzii iar Cuzic a facut entorsa la genunchi. Nu cred ca putem conta pe ei simbata, in partida cu militarii bucuresteni". Imbucurator este doar faptul ca flanker-ul George Chiriac este perfect sanatos, problemele sale cardiace fiind de domeniul trecutului. "A facut dus cu apa rece dupa meciul disputat la Timisoara si a fost depistat cu sechele cardiace provocate de o raceala puternica. A respectat tratamentul si lucrurile au revenit la normal, Chiriac primind drept de joc in urma unui control medical riguros", precizeaza Iulian Iftenie.
Si pentru ca s-a pus punct unei etape, obiectivul avut in faza grupelor fiind indeplinit, antrenorii ieseni au punctat lucrurile bune si rele din jocul echipei pe care o pregatesc. La unison, Verives si Iftenie au afirmat ca sint multumiti de felul in care s-au daruit baietii si ca regreta infringerea de la Cluj, un meci pierdut in prelungiri, in care si arbitrii au avut rolul lor. Cei doi antrenori au mai spus ca in lot exista probleme de efectiv, mai ales la linia de treisferturi, in care s-au facut numeroase improvizatii. "Avem doar 7 jucatori ce pot activa in linia de treisferturi, incluzind aici si demiul", a precizat Constantin Verives. In ciuda acestui fapt, tehnicienii ieseni considera ca au avut la dispozitie o linie de treisferturi de valoare, dar ca ar fi mai linistiti daca lotul ar fi completat cu o uvertura si un fundas de valoare. (Leonard CANANAU)

Comentarii