„Promovarea nu se stabileste pe teren!”

duminică, 25 martie 2012, 22:14
3 MIN
 „Promovarea nu se stabileste pe teren!”

 

Presedintele CSMS, Florin Prunea l-a facut praf pe arbitru dupa meci: "A fost un joc la discretia noastra, incheiat cu un rezultat nedrept. Tulcea a ajuns de doua ori la poarta noastra! Din pacate, tot ce se intimpla in fotbalul romanesc nu se stabileste pe teren. Sint oameni care-si bat joc de munca jucatorilor, a antrenorilor. Azi a fost executie in direct. A fost o faza clara de 11 metri si de rosu care nu s-a dat. Si al patrulea arbitru a recunoscut acest lucru! Am facut memoriu la Comisia Centrala de Arbitri dupa meciul cu Dinamo II, cind, tot asa, nu am primit un penalty clar si un adversar nu a fost eliminat. Acum, nici nu mai stiu daca mai facem memoriu. Sint interese mari, promovarea nu se stabileste pe teren. Este incredibil cum se poate gresi la faze simple, de manual. Vom urmari ce se va intimpla in etapele urmatoare cu arbitrii care au oficiat la jocurile noastre din retur. Daca vor fi delegati, lucrurile vor fi extrem de clare".

In schimb, primarul Gheorghe Nichita, n-a iertat pe nimeni. Tulcea a cistigat jocul cu arbitrii. La 0-0 am avut un 11 metri clar, care nu s-a dat. Si noi avem insa vina noastra. Petrovic a stricat tot jocul si totusi a fost pus sa bata penaltiul. Apoi, nu a fost schimbat si a fost eliminat. Tudor a fost zero taiat in patru iar Gado, Straton si chiar Onofras trebuiau dati afara in iarna. Imi reprosez ca nu am fost mai categoric si am mers pe mina lui Ionut Popa in privinta remanierii lotului. De exemplu, eu il pastram pe Ghiceanu. Azi mi-a placut doar Irimia. Popa este principalul vinovat de ce se intimpla la echipa. E incapatinat, sint foarte suparat pe el. Daca nu vom mai avea sanse la promovare, vom lua masuri".

^ Inainte de startul reprizei secunde, chemati de arbitru la marginea terenului, Ionut Popa si Gigi Multescu s-au contrat verbal. La final, Multescu a spus ca "Popa si-a pierdut capul la pauza. In tunel, s-a luat de jucatori, conducatori, iar eu i-am spus arbitrului. Atunci mi-a spus ca imi da un cap in gura!". Popa a replicat: "Multescu are memoria selectiva. La pauza, toti tulcenii, inclusiv masorul, au tabarit pe arbitru. Atunci, am intervenit si le-am spus doar sa-si vada de treaba. Pai daca faceam noi asa ceva in alta parte, luam pumni in gura de ne lua dracul! Presiunea pusa de oaspeti asupra arbitrului s-a simtit in repriza a doua".

Variante pentru viitor

Dupa ce a aparat modest in prima etapa, cu Dinamo II, Haisan a fost trecut pe banca de rezerve, Irimia debutind la CSMS. ^ Milea a fost schimbat pentru ca s-a accidentat la faza in care a fost faultat in careu. ^ Desi au avut probleme medicale, fiind anuntati accidentati, Ciucur si Gado au fost introdusi pe teren. Pe banca de rezerve a aparut si Marjanovic, desi sirbul facuse doua antrenamente in Copou pina la ora jocului! ^ La partida au asistat circa 3 000 de spectatori. Printre acestia s-au numarat finantatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, presedintele FC Botosani, Cornel Sfaiter si antrenorul echipei amintite, Costel Orac. ^ Vladu a incasat al patrulea avertisment stagional si va fi suspendat etapa viitoare. ^ Imediat dupa joc, au existat voci care au cerut demiterea presedintelui Prunea si a antrenorului Popa. Apoi, tirul s-a indreptat doar spre tehnician, variantele avansate de mai mult timp de Prunea (Selymes si Contra), precum si altele noi (Ion Marin, Viorel Hizo) fiind luate in calcul. De asemeni, s-a discutat si despre revenirea lui Falub in Copou. Lucrurile urmeaza a fi clarificate in aceasta saptamina ^ Conform unor surse, observatorul de arbtiri, Ioan Muresan, l-a certat pe Ghimbasan dupa joc, imputindu-i faptul ca nu a dat penalty la faultul asupra lui Milea.

Comentarii