Pumni pentru medalii

marți, 08 iulie 2008, 20:53
2 MIN
 Pumni pentru medalii

Incepute ieri la Iasi finalele Campionatului National de box pentru seniori au programat in prima zi meciurile din preliminarii la categoriile la care au fost inscrisi mai mult de opt boxeri. Desi spectacolul n-a fost la superlativ, organizatorii asteapta ca galele sa creasca interesul in tribune odata cu atingerea pragurilor superioare. "A fost o gala destul de subtire dar lucrurile se vor mai schimba in zilele urmatoare, cind se ajunge la nivelul sferturilor de finala si la cel al semifinalelor.", a declarat Vasile Catea, presedintele Asociatiei Judetene de Box.

Asteptata cu interes, prezenta boxerilor din Iasi n-a fost multumitoare decit in parte, dupa ce doi reprezentanti ai gazdelor au iesit din cursa si doar unul merge mai departe.  Asistat din colt de multiplul campion Ovidiu Bobirnat, care mai nou se ocupa de destinele boxerilor de la Nicolina, Marius Stratila a fost cel care a deschis drumul iesenilor insa rezultatul n-a fost pe placul suporterilor.

Desi disputa de la 57 kg cu Razvan Buzneac (Metrorex Bucuresti) a fost echilibrata si ieseanul conducea la limita dupa trei reprize, finalul i-a fost fatal pe seama unei caderi fizice, bucuresteanul fiind cel care s-a impus la puncte, 19-11. Nu acelasi lucru s-a intimplat insa cu Radu Zarif (CSM Gladiatorul Iasi – SCM Bacau), care n-a avut probleme in disputa de la 75 kg cu Marian Stan (Dinamo Bucuresti), pe care l-a zdruncinat definitiv cu citeva lovituri in finalul primei reprize. In fine, ultimul iesean din ring nici n-a mai intrat in arena la 91 kg, tirnarul Marius Soroceanu (CSS Unirea -Soroceanu) preferind neprezentarea in lupta cu un adversar de temut ca bacauanul Constantin Bejenariu. 

"In afara celor trei ieseni mai sint inca patru care vor intra in concurs in zilele urmatoare. Speram sa obtinem in final macar trei medalii si ne gindim chiar la un titlu national care poate veni din partea lui Zarif.", a mai adaugat Catea despre boxerul care, alaturi de Traian Lupu, este la ultima competitie in care boxeaza cu dubla legitimare CSM Gladiatorul – SCM Bacau, urmind ca dupa Olimpiada sa redevina integral iesean.

Tot in cadrul galei de ieri, remarcata a fost prezenta olimpicului de la 64 kg, Ionut Gheorghe, care a fost lasat sa lupte pina la capat desi a avut asigurata din timp diferenta de punctaj pentru un RSC, cel de-al doilea olimpic, Georgian Popescu, urmind sa intre astazi in ring in sferturile de finala ale categoriei 60 kg.

Meciurile galei de astazi debuteaza la ora 17.00 tot la Sala Polivalenta si in ring vor apare alti doi ieseni: Razvan Timofciuc (CSS Unirea – Soroceanu), care va boxa la 60 kg cu Daniel Badulescu (Dinamo) si Dragos Ciobanu (CSM Gladiatorul) care va boxa la ^91 kg cu Adrian Motorga. Tot in sferturi de finala Lupu (CSM Gladiatorul – SCM Bacau) va boxa joi la 64 kg iar Benone Marcu (CFR) a prins direct semifinalele categoriei 48 kg si va intra vineri in ring avind asigurata deja medalia de bronz

Comentarii