Punctele, mai necesare ca oxigenul

vineri, 08 octombrie 1999, 23:00
4 MIN
 Punctele, mai necesare ca oxigenul

Dupa infringerea severa de la Roman din etapa trecuta, Poli va juca din nou in fata propriilor suporteri. Numai ca amintirea ultimelor patru meciuri fara victorie in fata propriilor suporteri (un egal urmat de trei infringeri) atirna greu in ceea ce priveste moralul echipei, care nu se regaseste deloc in Copou. De aceea, nu mai mira pe nimeni faptul ca ultima data cind Poli a cistigat acasa a fost in urma cu 10 etape (!!!), si atunci chinuit, in fata Poianei Cimpina. Misiunea gazdelor in partida de astazi va fi cu atit mai grea cu cit adversarii lor au (re)devenit, dupa sincopa de anul trecut cind s-a batut pina in ultima etapa pentru evitarea retrogradarii, o nuca tare a seriei I. Pornind tare in campionatul actual, brasovenii s-au cocotat spre fruntea clasamentului devansind chiar si pe Sportul Studentesc, Metrom avind cea mai buna aparare a seriei, cu doar 6 goluri primite. Si cum atacul lui Poli a dat deseori semne de sterilitate aceasta pare a fi cheia meciului de astazi.
In tabara gazdelor, demiterea antrenorul principal Mihai Danila a mai zguduit inca o data atmosfera de la nivelul vestiarului, acolo unde a coborit, pentru un meci, vicepresedintele Emil Lupulescu. Atuul pe care-l are in mineca pentru acest meci conducatorul iesean este revenirea lui Matinca. In ceea ce priveste problema postului de portar, suspendarea primita de Cimpeanu in urma eliminarii de la Roman urmeaza a fi "astupata" de revenirea intre buturi a lui Moraru, intors in Copou de la Fortus. Ionescu si Ancuta sint in continuare accidentati.
Atentia cu care priveste acest meci si conducerea clubului este reliefata si de desfasurarea de forte prezenta ieri la stadion, acolo unde au fost prezenti si presedintele CA, Romeo Olteanu si Mihai Alexa, presedintele demisionar, care este presat de Consiliul de Administratie pentru a ramine in fruntea clubului.
In ceea ce priveste formatia oaspete, dupa divortul provocat dupa numai un an de la "mariajul" cu ICIM, nume prea cunoscute nu sint in lotul brasovenilor. Poate doar Gorga, fratele fotbalistului de la Onesti, care a fost si el pe malurile Trotusului. In schimb, asa cum aminteam, linia defensiva este foarte redutabila, punctul forte al echipei antrenate de Adrian Furnica fiind omogenitatea.
Inaintea etapei de astazi Poli ocupa locul 15 (7 puncte, -8 in clasamentul adevarului) in timp ce Metrom se afla pe pozitia a 4-a, acumulind pina acum 20 de puncte (+5, la "adevar).
Formatiile probabile:
Poli: Moraru – Paraschiv, Urdaru, Barbu – Gavrilescu, Chiper, Cotan, Matinca, Poenaru – Onofras, Onut.
Metrom: Cernica – Stamate, Seitz, Orghidan, Mircioiu, I. Mihai – Dirvareanu, Sala, Stinga – Tudorici, Gorga I.
Arbitrii partidei sint: Ioan Hotico, Eugen Pirvulescu, Dorin Man. Observator FRF: Ioan Costin Toma.
Celelalte meciuri ale etapei: Dacia Pitesti – Juventus Bucuresti; Callatis Mangalia – Unirea Focsani; Dunarea Galati – Gloria Buzau; Tractorul Brasov – Midia Navodari; Foresta Suceava – Laminorul Roman; Cimentul Fieni – Poiana Cimpina; Chindia Tirgoviste – Sportul Studentesc; Petrolul Moinesti – Precizia Sacele. (Ovidiu MINEA)
Telu Stancu este deja in Iasi
Printre spectatorii care vor asista astazi la partida dintre FCM Poli Iasi si Metrom Brasov se va numara si Constantin "Telu" Stancu, care va fi, aproape sigur, incepind de saptamina viitoare, noul antrenor principal al gruparii din Copou. La ora inchiderii editiei, tehnicianul amintit, care a innoptat la hotelul Unirea, negocia contractul cu Poli.
Constantin "Telu" Stancu are o impresionanta carte de vizita ca jucator. Nascut pe 2 octombrie 1956 la Pitesti el a jucat in divizia A timp de 14 (!) editii consecutive de campionat numai la FC Arges, debutul in prima liga consemnindu-se in 1976. In acest rastimp el a adunat 447 de prezente in prima liga (inscriind un gol), fiind pe locul 6 in ierarhia jucatorilor romani din toate timpurile cu cele mai mult prezente in divizia A. Desi a evoluat ca fundas, a fost recunoscut pentru tehnicitatea lui, nefiind un colectionar al cartonaselor. Ferit fiind si de accidentari grave, el a reusit sa joace aproape tot timpul peste 30 de meciuri pe sezon, in 4 campionate nelipsind de pe teren de la nici un meci a Argesului! Stancu a jucat ultimul meci in A in 1990, el imbracind de 3 ori si tricoul cu tricolor pe piept.
Din 1990 pina in 1992, el s-a "autoexilat" ca antrenor-jucator la Scornicesti, unde a reusit promovarea echipei in B. Apoi, Stancu a revenit la marea lui dragoste, FC Arges, unde a alternat perioadele de antrenor principal cu cele de "secund" a lui Ion Moldovan sau Marian Bondrea. In 1997 a fost antrenorul principal al Chindiei Tirgoviste iar sezonul trecut a condus destinele Daciei Pitesti, fiind inlocuit la inceputul campionatului actual de fostul portar argesean Gheorghe Cristian. (Ovidiu MINEA)

Comentarii