Punctul determinarii

duminică, 12 august 2012, 22:03
2 MIN
 Punctul determinarii

CSMS a obtinut vineri, in Copou, primul punct in Liga I de fotbal, iesenii remizand in compania unei echipe cu o cota infinit mai buna, Petrolul Ploiesti. Opinia unanima, exprimata la finalul jocului, a fost ca atitudinea elevilor lui Ionut Popa, care a reusit inca o data sa-si faca elevii sa muste din gazon, a fost decisiva in anihilarea decalajului valoric net existent intre cele doua echipe.

Iesenii au fost determinati din primul pana in ultimul minut, laudabila fiind taria de caracter etalata pe final, cand, desi frustrati de faptul ca oaspetii au primit extrem de usor lovitura de la 11 metri din care s-a inscris golul de 1-2 si aflati in inferioritate numerica, gazdele au fortat si au reusit egalarea, in prelungiri. Egalul este cu atat mai surprinzator cu cat Popa a titularizat in fata unei echipe multinationale, in care jucatori ca Bornescu, Achim, Oprita sau Szukala nu au prins niciun minut pe teren, doi jucatori lipsiti de experienta, Cretu si Herghelegiu.

Pe langa sufletul pus pe tava pentru echipa, CSMS a avut si destule momente de joc fluent, in care pasele s-au legat bine, in ciuda faptului ca deficitul de viteza si acuratete a executiilor fata de adversari era evident. Trecand la minusuri, acestea au ramas, din pacate, cele etalate si in primele runde, problema numarul unu ramanand defensiva. Daca pe flancuri lucrurile s-au mai remediat prin revirimentul lui Jovanovic si retragerea lui Vladu, zona centrala a apararii a suferit iarasi enorm, un nou joc extrem de modest a lui Tincu si tracul lui Cretu generand palpitatii serioase. De aceea, transferarea macar a unui fundas central de mare valoare, care sa organizeze blocul defensiv si sa nu gafeze, ar trebui sa fie prioritatea zero a clubului, daca se doreste cu adevarat ca sansele de evitare a retrogradarii sa nu aiba legatura doar cu teoria. Asta pentru ca, dupa cum s-a mai demonstrat, determinarea nu poate fi, pe termen lung, singura arma a unei echipe care joaca in elita.

 

CSMS catalog

Irimia (6) – nu i se pot imputa golurile; in rest, o iesire gresita, fara urmari, putina treaba serioasa.

Jovanovic (6,5) – a aratat o cu totul alta fata in comparatie cu primele etape.

Cretu (5,5) – tracul si-a spus cuvantul in prima repriza, cand a avut multe ezitari, si-a revenit dupa pauza.

Tincu (3) – a gresit mult, inclusiv la fazele care au generat golurile oaspetilor.

Vladu (6,5) – harnic, exact.

Straton (7) – a muncit mult, a inscris primul gol al CSMS.

Keita (5) – a inceput bine, s-a stins pe parcurs.

Milea (5,5) – efort mare, o ratare uriasa in minutul 39.

Tudor (6) – ramane singurul jucator care incearca sa lege jocul ofensiv.

Herghelegiu (4,5) – nu i-a iesit mai nimic.

Ionescu (6) – s-a zbatut mult, a centrat la golul ce a stabilit soarta jocului.

Patulea (7) – o repriza stearsa, salvata de inspiratia din prelungiri.

Ciucur (5) – timorat.

Mitrea a intrat in minutul 77.

Comentarii