"Am venit sa cistig"

duminică, 09 septembrie 2001, 23:00
3 MIN
 "Am venit sa cistig"

400.000 de dolari – aceasta este valoarea totala a premiilor puse in joc la cel mai puternic turneu de tenis din Europa de Est, "Gelsor Open Romania", care incepe astazi la Arenele BNR din Bucuresti, in organizarea lui Ion Tiriac si Ilie Nastase. Cistigatorul turneului va primi 54.000 de dolari si 35 de puncte ATP. Andrei Pavel, care a fost invins in turul al doilea la US Open, de chilianul Marcelo Rios, a sosit, vineri, la Bucuresti, cu o cursa Lufthansa, de la München, el petrecind citeva zile in Germania, impreuna cu familia.
El a fost desemnat cap de serie numarul unu la "Gelsor Open Romania", dupa ce croatul Goran Ivanisevic a anuntat in ultimul moment ca nu va mai participa la turneu, din cauza unei accidentari. De asemenea, argentinianul Franco Squillari a declarat forfait pentru open-ul bucurestean. In urma acestor retrageri, romanul Adrian Voinea a fost direct admis pe tabloul principal si il va intilni in primul tur pe spaniolul Alberto Martin, cap de serie numarul 3. Organizatorii au decis sa acorde cele trei wild-card-uri unor tenismeni romani, respectiv Gabriel Trifu, Ion Moldovan si Dinu Pescariu.
Andrei Pavel il va intilni in primul tur pe cehul Jiri Vanek, un eventual adversar si in meciul de Cupa Davis cu Cehia, din barajul pentru raminerea in Grupa Mondiala. Dinu Pescariu il va intilni in runda inaugurala pe marocanul Younes El Aynaoui, cap de serie numarul 7, iar Gabriel Trifu si Ion Moldovan se vor confrunta chiar in turul intii. Alte doua meciuri foarte interesante ale primului tur se anunta cele dintre Markus Hipfl (Austria) si Felix Mantilla (Spania), respectiv dintre Jerome Golmard (Franta) si jucatorul australian de origine romana Andrew Ilie.
Andrei Pavel a declarat ca doreste sa joace cit mai bine la turneul de la Bucuresti si ca spera sa ajunga in fazele superioare ale competitiei. "Primirea de care am avut parte la Bucuresti a fost incredibila si m-a bucurat foarte mult. Sper sa joc bine la turneu, pentru ca toata lumea este cu ochii pe mine. Mai mult, imi doresc sa cistig concursul Open Romania. Am stat citeva zile in Germania, unde, din pacate, a plouat aproape tot timpul si am reusit sa ma antrenez destul de putin. Turneul de la Bucuresti este unul foarte puternic, cu jucatori foarte buni de zgura" , a spus Pavel.
Intre 21 si 23 septembrie, Andrei va participa impreuna cu echipa Romaniei de Cupa Davis la intilnirea, din deplasare, cu reprezentativa Cehiei, contind pentru raminerea in Grupa Mondiala a competitiei. "Sper sa facem inca o surpriza in Cupa Davis, mai ales ca noi jucam foarte bine in deplasare. Cehii sint favoriti, daca tinem cont ca au doi jucatori in primii 30 la simplu si o echipa de dublu care este intre primele cinci ale lumii. O sa incercam, totusi, sa obtinem victoria", a precizat Pavel.
Andrei Pavel, in virsta de 27 de ani, ocupa in prezent locul 23 in clasamentul ATP. In acest sezon a acumulat, numai din premii, aproximativ 700.000 de dolari, iar in intreaga cariera a cistigat 2,2 milioane de dolari. Pavel a cistigat in acest an turneul de Masters Series de la Montreal, devenind primul tenisman roman dupa Ilie Nastase care reuseste o asemenea performanta. Tot in acest sezon, Andrei Pavel a acces pina in semifinalele turneelor de la Rotterdam si Estoril.
"Gelsor Open Romania" capii de serie
1. Andrei Pavel (Romania)
2. Albert Portas (Spania)
3. Alberto Martin (Spania)
4. Andreas Vinciguerra (Suedia)
5. Galo Blanco (Spania)
6. Jerome Golmard (Franta)
7. Younes El Aynaoui (Maroc)
8. Juan Balcelles (Spania)

Comentarii