"Cocosii" ne-au dat o lectie de rugby

vineri, 04 iunie 1999, 23:00
2 MIN
 "Cocosii" ne-au dat o lectie de rugby

Echipa nationala a Romaniei a luat joi seara o lectie usturatoare de rugby, meciul-test disputat in sens unic, la Castres, fiind cistigat de formatia "cocosului galic" la o diferenta foarte mare, de 54 de puncte. Umilintele indurate la ultima editie a "Turneul celor 5 Natiuni" i-au inrait pe "cocosi", ei varsindu-si focul pe o echipa romana fragila si lipsita de experienta, care a aratat pe intreaga durata a partidei ca o frunza de stejar in bataia vintului. Nici macar vremea potrivnica, cu o ploaie siciitoare si vint destul de puternic, nu poate justifica in vreun fel evolutia palida a tricolorilor nostri, pentru care se anunta zile de cosmar la viitoarea Cupa Mondiala, de care ne despart doar citeva luni. Reduta romana a rezistat doar sase minute, pina la reusita lui Crenca, dupa care eseurile s-au adunat in contul francezilor unul dupa altul, pina la al noualea. Dintre acestea, doua au fost marcate de Delmotte si Ugo Mola, dupa doua curse de 80 de metri! Si Christophe Lamaison a fost in zi mare, cu 7 transformari si o lovitura de picior, el revenind cu succes pe teren dupa o perioada in care a fost accidentat. De cealalta parte, doar Ciorascu a reusit sa culce balonul in terenul de tinta advers, atunci cind francezii deja oprisera motoarele, asteptind finalul partidei, iar cele 3 puncte din prima parte au fost aduse de Mitu. Presa franceza de ieri nu s-a grabit cu laudele la adresa "cocosilor", remarcind ca acestia "au intilnit o echipa foarte slaba, pe alocuri chiar catastrofala. Strict matematic, am marcat noua eseuri si am luat unul singur. Acest lucru nu inseamna insa nimic, data fiind valoarea adversarului, singurul merit al antrenorului Jean-Claude Skrela fiind ca a incercat sa imprime un joc extrem de ofensiv, pe flancuri. Romania este departe de a avea o echipa comparabila cu cea care ne invingea la 24 mai 1990, cu 15-9, la Auch. Acum, Franta a dominat de la un capat la altul, dar infringerile din primavara cu Tara Galilor, Anglia si Scotia sint puncte de reper mult mai importante decit victoria de joi".
Au punctat:
Franta: noua eseuri – Crenca (‘6), Galthié (’11), Delmotte (’25), Bernat-Salles (’37), Dal Maso (’43), Delmotte (’45), Mola (’49, ’68), Sarramea (’56); 7 transformari – Lamaison (‘6, ’11, ’37, ’45, ’49, ’56, ’68); 1 l.p. – Lamaison (’23)
Romania: un eseu – Ciorascu (’74); Mitu – 1 l.p. (’30)
Franta: Sadourny (Mola), Bernat-Salles, Lamaison, Delmotte (Labit), Sarramea, Castaignède (Merceron), Galthié (Mignoni), Magne, Aqua, Mallier, Brouzet (Pelous), Benazzi, Marconnet (Tournaire), Ibanez, Crenca
Romania: Vioreanu, Ciolacu, Brezoianu, Gontineac (Lupu), Dumitru, Wusek, Mitu, Septar (Balan), Petrache, Corodeanu, Ciorascu, Constantin, Stan, Mavrodin (Rotaru), Niculae. (A.D.)

Comentarii