Razvan, inamicul Giulestiului

vineri, 19 septembrie 2008, 20:59
2 MIN
 Razvan, inamicul Giulestiului

Dupa atita vilva europeana, iar apare soarele pe ulita plouata a campionatului Ligii I, care programeaza, in acest week-end, meciurile etapei a VIII-a. O etapa cu mai putine socuri decit cea precedenta, dar care poate produce mutatii importante in clasament. "Eurofantasticele" noastre, botezate astfel de un post de televiziune, vor juca oleaca mai tirziu, pentru a se odihni dupa eforturile depuse prin cele deplasari. Asa ca deschiderea va fi facuta astazi de trei partide fara prea mare orizont de asteptare, doar Otelul Galati – Gloria Bistrita insemnind ceva de vazut. Gasca de amatori lusitani adusa cu arcanul lui Magalhaes la Buzau nu poate emite pretentii in Trivale, la fel ca si "aviatorii" din Otopeni sub Coloana Infinitului.

Dintre echipele "europene" doua se vor intilni intre ele: Timisoara, care a pacatuit jucind mult prea ofensiv in fata unor sirbi de rasa, va juca din nou acasa cu FC Vaslui, o echipa care a inchis perfect jocul la Praga, iar "eroii de la Hamburg" evolueaza si ei in fata suporterilor, cu Universitatea Craiova, o echipa care te taxeaza daca nu joci la nivelul maxim. A patit-o si Clujul, ba chiar si Unirea, in sezonul trecut, cind dupa 2-0 s-a trezit egalata pe nesimtite…. In schimb, Steaua si CFR Cluj nu prea au cum sa se incurce cu Gaz Metan sau Farul.

In fine, derbiul etapei poate fi considerat meciul de la Brasov, chiar daca locurile in clasament nu prea demonstreaza alegerea. Antrenorul din Giulesti, José Peseiro, va trebui sa traga din nou din cusma norocului, numerele jucatorilor care vor evolua in teren si asezarea lor, iar- atit la Brasov, cit si in Giulesti – se stie ca roata norocului s-a intors de cind Dinu Vama si Razvan Lucescu au plecat din Potcoava asa cum au plecat. Lucescu junior, care insira pe bat echipele germane cind antrena in Giulesti, n-ar avea nici o retinere in a se razbuna pe un Rapid care nu mai seamana cu cel pe care l-a iubit…

Comentarii