Reapar grijile

luni, 31 martie 2008, 20:58
3 MIN
 Reapar grijile

Politehnica Iasi simte din nou in spate racoarea adincurilor (e la doar 6 puncte deasupra liniei retrogradabile), dupa ce a ratat duminica, la Tirgu Jiu, un bun prilej de a pastra un avans mai lejer fata de locurile cu frisoane. Fara tagada, toate planurile partidei cu Pandurii au fost date peste cap de eliminarea prematura a lui Bilba, ivita in urma unui gest prostesc al atacantului iesean. Automat, antrenorul Politehnicii, Ionut Popa, care a pornit la drum cu acelasi modul utilizat in partida cu CFR Cluj, "4-2-3-1", a trebuit sa modifice planul tactic.

Astfel, dupa 10 minute in care Naidin a fost urcat virf, Popa a mizat pe viteza lui Buta, pe care l-a trimis sa zvinte defensiva gorjeana din pozitia de unic virf, Naidin facind pasul inapoi, linga Milea. Si reteta a functionat cit timp bateriile fizice ale oaspetilor au compensat incarcarea numerica diferita.

Cvintetul ofensiv al gazdelor, format din doua virfuri de meserie, plus trei mijlocasi de buzunar, care au mai evoluat ca atacanti (Vasilache, Orac si Iordache), a fost tinut in friu de cei patru fundasi plus mijlocasii centrali, singurele momente de periculozitate la poarta oaspetilor aparind atunci cind apareau gafele individuale.

In plus, incursiunile lui Buta semanau panica, gorjenii fiind astfel mai prudenti in a se descoperi. Dupa aproape o ora de joc insa, diferenta numerica a inceput sa-si spuna cuvintul, plusul de prospetime inclinind jocul spre poarta lui Branet, care a avut citeva interventii de efect.

Fara sa riste suplimentar (toate schimbarile, facute la 0-0, au fost facute post pe post, lucru ciudat in conditiile in care avea om in plus), antrenorul gazdelor, Eugen Neagoe, a devenit omul providential datorita inspiratiei de a forta atacul pe flancul sting al oaspetilor si, mai ales, de a-l trimite in teren pe Arrieta, care a avut o executie splendida la golul ce avea sa decida soarta partidei.

Poli, care incercase cu cinci minute inainte de gol sa diminueze presiunea prin introducerea lui Palimaru in atac si coborirea lui Buta la mijloc, nu a mai avut puterea sa raspunda, chiar daca, pe final, a fost incercata o alta improvizatie, stoperul Ciobanu fiind aruncat in atac, in speranta punerii in valoarea a jocului sau aerian.

Astfel, Pandurii a ajuns la a patra victorie consecutiva in timp ce Poli e obligata sa eficientizeze cit mai mult dificila dubla care o asteapta, vineri, cu Urziceniul, acasa, si miercurea viitoare, la Rapid, pentru a nu intra virtos in hora retrogradarii.

Poli-catalog

Branet (7,5) – a parat sase suturi, trei cu grad ridicat de periculozitate, si a gestionat eficient doua situatii de "unu la unu" cu atacantii adversi.

Homei (6) – l-a tinut in friu pe Ilie Iordache.

Onut (6,5) – a fost cel mai sigur fundas, fiind la un pas de gol in minutul 51.

L. Munteanu (5) – o gafa mare in minutul 89, cind i-a pasat lui Piturca, lasindu-l singur cu Branet; la gol i-a facut marcaj larg lui Arrieta.

Pecnik (5) – chiar daca a profitat de forma slaba a lui Vasilache, a avut iarasi un moment de ratacire major, pierzind usor mingea in minutul 15, generindu-se astfel faza in care Stromajer a scapat singur cu Branet.

Ilie (5,5) – sacrificat repede din considerente tactice.

Milea (5,5) – si-a terminat energiile treptat, nereusind pe final sa mai stringa jocul.

Bersnjak (5,5) – mai putin clar fata de alte partide.

Naidin (5,5) – citeva deposedari interesante, randament ofensiv minim.

Sfirlea (5,5) – efort mult, in contrast cu gradul de limpezime.

Bilba (3) – eliminat in minutul 7, si-a ingropat echipa.

Buta (5,5) – periculos prin incursiunile sale, nu a profitat de cele doua momente extrem de favorabile avute in minutul 36, cind putea scapa singur cu Mingote.

Palimaru (4) – greoi, nu a adus nimic nou.

Ciobanu a intrat in minutul 87.

Comentarii