Reapare zimbetul in Copou

luni, 14 aprilie 2008, 21:46
4 MIN
 Reapare zimbetul in Copou

Victoria reusita duminica in fata echipei aradene a mai relaxat atmosfera la Poli, dupa conul de umbra in care echipa ieseana a stat in ultimele trei runde. Desi a intilnit o echipa resemnata, Politehnica s-a impus mai greu decit o arata scorul, sclipirile individuale ale celor doi atacanti, Cristea si Bilba, fiind decisive in economia partidei.

Din punct de vedere tactic, s-a vazut ca ideea atacului cu orice pret, etalata in start de gazde, a avut dublu tais. Astfel, avansarea flancului drept, cu Homei actionind in apropierea liniei de mijloc si Miclea prezent de multe ori pe aceeasi linie cu Bilba si Cristea, a generat, uneori, superioritate numerica in zona careului advers dar a si creat probleme serioase defensive, infiltrarile lui Fl. Dan dind serioase batai de cap.

Pe celalalt flanc, in schimb, unde erau prezenti atit Oprita cit si Hora, lucrurile au functionat mult mai bine, forma buna a lui Pecnik, ajutat de Munteanu sau Paruolo, aducind securizarea zonei. Avantajul de doua goluri luat ca urmare a reusitelor lui Cristea si repozitionarea iesenilor pe coordonatele clasice ale lui "4-4-2" au readus apoi linistea in joc, in special in defensiva. Liniste care a fost iarasi tulburata dupa pauza, cind UTA, nemaiavind ce pierde, s-a napustit in atac, Branet trebuind sa se intrebuinteze iarasi serios.

A fost momentul in care antrenorul gazdelor, Ionut Popa, a mutat inspirat, trecind la "4-2-3-1", cu Ilie al doilea inchizator si Cristea retras pe flancul drept. Urmarea? In citeva minute, aradenii s-au blocat ofensiv iar contrele semnate de momentele de gratie ale lui Bilba au scris un 4-0 nesperat pe tabela.

Din nefericire pentru gazde, planurile acestora le-au fost date peste cap de accidentarea lui Onut, lucru care a generat o noua redistribuire, Ilie fiind retras stoper. Fara capitanul de echipa pe teren, Poli a inceput iarasi sa sufere in aparare si a terminat meciul dominata, aradenii ratind un penalty si inscriind in prelungiri.

Chiar daca, asa cum a spus si Popa, victoria a fost obtinuta dupa un joc nu prea stralucit, cele trei puncte obtinute pot face ca Politehnica sa priveasca cu mai mare incredere sprintul de final de sezon, care are ca urmatoare halta meciul de simbata, de la Vaslui.

Poli-catalog

Branet (7) – patru interventii decisive, intre care si pararea unui penalty.

Homei (5,5) – depasit de Fl. Dan in citeva rinduri in prima repriza, a respins gresit la golul oaspetilor.

Onut (6) – reintrarea sa s-a simtit in ceea ce priveste siguranta defensiva.

L. Munteanu (6) – sigur, in general.

Pecnik (6,5) – a evitat un gol in minutul 50, si-a securizat eficient flancul.

Miclea (6) – a vrut sa se scuture de ghinioane si sa inscrie, insa a ratat doua ocazii importante.

Milea (6) – muncitor.

Naidin (6) – usoara revenire fata de ultimele partide.

Paruolo (6) – citeva centrari bune.

Cristea (8) – a marcat primele goluri, care au dezghetat Politehnica.

Bilba (8,5) – a creat penaltiul din care s-a deschis scorul si a marcat doua goluri frumoase.

Ilie (5,5) – retras repede stoper, a demonstrat inca o data ca nu se simte in largul sau in defensiva.

Sfirlea (5,5) – a vrut sa-l impace pe Ionut Popa, care-l certase zdravan dupa meciul cu Rapidul, insa nu a avut prea multe posibilitati.

Tincu (5) – greseli multe.

Onut, la cabinetul minune din Belgrad

Bucuria revenirii pe gazon a lui Bogdan Onut a fost de scurta durata, intinderea musculara care l-a tinut departe de gazon timp de doua runde recidivind in a doua repriza a partidei cu UTA. Acest fapt l-a determinat pe capitanul Politehnicii sa ia hotarirea de a pleca astazi la Belgrad, pentru a se trata la un cabinet la care apeleaza din ce in ce mai multi jucatori ieseni.  

"Leo Naidin ne-a spus de acest cabinet si am vazut cum a reusit ca el sa se recupereze in timp record cind a avut probleme musculare grave. Si Tincu a fost acolo si si-a revenit repede. Pe mine ma doare rau piciorul si sper sa am acelasi succes. Chiar daca voi rata meciul cu Vasluiul, sper sa-mi revin pentru ultimele partide din acest sezon" a povestit ieri Onut.

Naidin a explicat de ce are incredere in cabinetul din Serbia: "Doamna Mariana, cu care am vorbit pentru a-l trata si pe Bogdan are studii farmaceutice si apeleaza la metode naturiste de recuperare. Am cunoscut-o cind jucam la Timisoara, perioada in care a rezolvat multe situatii delicate ale jucatorilor lui Poli. Acum are un cabinet in Belgrad la care apeleaza si multi fotbalisti celebri din fosta Iugoslavie. Si eu m-am recuperat in timp record si am mare incredere in ea. Tratamentul nu este nici foarte lung, citeva zile, nici dureros, nici foarte scump, pretul fiind de citeva sute de euro".

Comentarii