Revine Chiriac

marți, 06 martie 2001, 00:00
3 MIN
 Revine Chiriac

Desi Poli-Agro ROMTELECOM a cerut ca meciul de astazi, cu Minerul Lupeni, din cadrul "optimilor" Cupei Romaniei la rugby, sa se dispute la Brasov, adversara iesenilor a refuzat. In acest caz, pentru ca regulamentul prevede ca partida sa se desfasoare pe teren neutru, intr-un oras situat la jumatatea distantei dintre Iasi si Lupeni, Federatia Romana de Rugby a desemnat Clujul drept gazda a acestui meci. Pentru ieseni, deplasarea la Cluj a insemnat 160 de km in plus, asa ca Poli-Agro ROMTELECOM a plecat inca de ieri spre orasul de pe Somes, singurul ramas acasa fiind Constantin Cibotariu, cu doi dinti care abia se mai tin in alveole. Absenta motivata in conditiile in care orice atingere a maxilarului ii provoaca dureri insuportabile, lovitura miseleasca cu capul a bucurestenului Vlad fiind receptionata de Cibotariu in plina figura.
In schimb Matievschi, care a "scapat" definitiv de dintii din fata, si-a aminat sedintele la stomatolog, urmind sa fie programat la medicul Elena Ciubotaru odata cu revenirea de la Cluj.
Vestea buna este ca alaturi de coechipieri va fi si Chiriac, component al lotului national. Titular in toate confruntarile victorioase ale selectionatei Romaniei in actualul sezon (cu Spania si Portugalia in deplasare, precum si cu Olanda, la Constanta), ieseanul Chiriac a plecat de pe Litoral direct la Cluj, pentru a fi alaturi de colegii de club. Si chiar daca Erhan, Cuzic, Mocanu si Matievschi nu sint complet refacuti, ei vor fi prezenti in prima garnitura pe care tehnicianul Constantin Verives o va alinia in meciul cu Minerul Lupeni, echipa de prima liga angrenata in play-out. "Am transmis jucatorilor ca Alexandru Gagea, directorul ROMTELECOM Iasi, le ureaza succes si ca ar dori ca echipa sa cistige la Cluj", a spus Victor Codreanu, cel ce tine legatura intre echipa si sponsor.
Martor la meciul disputat simbata de ieseni cu Grivita Castor pe stadionul "Nena", ca de altfel la majoritatea partidelor de rugby disputate in Iasi, magistratul militar Barbu Razus ne-a marturisit ca a fost placut impresionat de de confruntare. "A fost o partida deosebit de spectaculoasa, cu virtuti tehnico-tactice de ambele parti. Iesenii au contrat tehnicitatea oaspetilor cu combativitate si daruire. A fost un joc barbatesc, viu disputat, cu miscari strategice bine gindite, rugbiul fiind de altfel o disciplina a celor inteligenti. Impartasesc si eu parerea celor din conducerea echipei, cum ca iesenii pot cistiga Cupa Romanie", a mentionat Barbu Razus.
Dintre VIP-uri, in tribune au mai fost prezenti Dan Bliuc – director Nicolina, Ioan Bucu, director DJTS Iasi, Petru Vieru – manager Nena, Emil Crisan – director Piscina Moldova, Leonida Antohi – presedinte CS Poli.
Contrariat de deciziile arbitrilor, in special ale tusierului Viorel Petcu, care, printre altele, nu a semnalizat loviturile cu pumnii pe care grivitenii le imparteau in teren cu darnicie, Petru Vieru fierbea in suc propriu. La un moment dat, pentru a fi mai aproape tusier si pentru a-i preintimpina greselile, Petru Vieru, insotit de Laurentiu Virse, antrenor al juniorilor de la CSS Unirea, se deplasau in tribune paralel cu arbitrul. (Leonard CANANAU)

Comentarii