Revolta la Politehnica

vineri, 21 noiembrie 1997, 00:00
2 MIN
 Revolta la Politehnica

Starea conflictuala ce mocneste de mai multa vreme la Politehnica Iasi este pe cale sa genereze un seism de proportii. Dupa ce, miercuri, fotbalistii au acceptat cu greu sa joace meciul amical cu liderul Diviziei D iesene, RATC, ieri-dimineata, conducerea CF Politehnica a fost convocata in sedinta. Nemultumiti de situatia financiara precara de la echipa si pentru ca numarul primelor restante a ajuns la trei, fotbalistii au anuntat ca daca nu vor incasa toate drepturile nu vor face deplasarea la Brasov. Conducerea clubului a intrat in panica. La vestiare, antrenorul secund – Narcis Ciocirlan – incerca sa le schimbe jucatorilor optica, in timp ce, la sediul clubului, presedintele V. Miron, vicepresedintele E. Lupulescu, antrenorul principal M. Moldovan, impreuna cu vicepresedintele CJ Iasi, I. Popa si consilierul A. Girlea incercau sa gaseasca solutii de iesire din criza. Pina la urma, toti cei amintiti au venit la cabine si au purtat, vreme de peste o ora, discutii cu fotbalistii. Din cele spuse, am remarcat ca li s-a dat dreptate totala jucatorilor, chiar si oficialitatile iesene enuntate mai sus recunoscind ca orasul face foarte putin pentru echipa. Antrenorul principal M. Moldovan a declarat: " De multe ori in ultima vreme baietii s-au pregatit si au jucat numai datorita rugamintilor noastre. S-a ajuns insa la o limita. Unii dintre ei au datorii mari pina si la intretinere, ceea ce este inadmisibil pentru un fotbalist." La rindul lor, jucatorii au acuzat lipsa conditiilor necesare performantei, spunind ca "daca nimanui nu-i pasa de noi in Iasi mai bine sa se desfiinteze echipa si sa fim lasati sa plecam pentru a ne realiza in alte parti." Cele mai vehemente acuze le-a primit primarul Constantin Simirad caruia i se reprosa faptul ca atunci cind echipa a promovat in prima liga a asteptat echipa in Piata Unirii iar acum se spune ca nu vrea nici sa auda de fotbal.
In final, sportivii au fost asigurati ca in aceasta dimineata vor lua o prima iar pina miercurea viitoare inca o prima, urmind ca pina la sfirsitul anului toate datoriile sa fie achitate. Mentionam ca la ora actuala datoriile clubului fata de jucatori sint estimate la peste 60 milioane de lei, incluzind aici si ratele din contractele de joc ale lui Ioan Campeanu si Dragos Urdaru, a caror termen de achitare a fost depasit. Ieri dupa amiaza, lotul iesean a efectuat un antrenament usor.
Ramine de vazut daca promisiunea de achitare a unei prime se va concretiza in aceasta dimineata si cum vor reactiona fotbalistii la acest compromis. Conducatorii clubului erau optimisti ieri seara si, mizind pe faptul ca "baietii au fost tot timpul intelegatori", au pronosticat ca daca jucatorii vor incasa astazi o parte din banii ce li se cuvin, vor face deplasarea la Brasov. (Ovidiu MINEA)

Comentarii