Rugby cu camera ascunsa

luni, 23 octombrie 2000, 23:00
3 MIN
 Rugby cu camera ascunsa

Ca de fiecare data cind evolueaza in deplasare, meciurile rugbistilor ieseni in Liga Nationala sint filmate, casetele fiind ulterior disecate minutios, pentru a nu se mai repeta greselile, ori pentru a se evidentia ceea ce a fost bine facut in teren. De obicei de acest lucru se ocupa Doru Vitcu, actualul presedinte executiv al clubului avind si aptitudini de cameraman, chiar daca angajatul "Romtelecom" nu lucreaza in bransa. Pe Ghencea, in prima etapa din play-off, atributiile lui Doru Vitcu au fost preluate de unul dintre rugbistii ieseni accidentati. Desi camera video este prevazuta cu trepied, cameramanul de ocazie a dorit sa prinda instantanee mult mai aproape de teren, "alergind" dupa fazele de joc. " A rezultat un film dansat, in valuri, din care nu se vede mare lucru ", a fost prima reactia a lui Victor Codreanu la vizionarea casetei.
Cu toate ca, din acest motiv, a fost extrem de dificil de tras concluzii, se poate afirma fara dubii ca Poli-Agro Romtelecom nu a mai repetat jocul de exceptie cu clujenii, de aici si infringerea lor cu 45-10. " Am pierdut toate marginile, chiar si atunci cind repuneam noi mingea; la marginile stelistilor nici macar nu am sarit la balon, fiind lipsiti de reactie. Linia de treisferturi nu a mers, iar jocul a fost fragmentat pe gramada, de regula mingea fiind scoasa de catre stelisti. Eseurile militarilor au fost inscrise in urma actiunilor purtate pe linia de treisferturi, finalizate pe mijlocul terenului, acolo unde uvertura ieseana, plus centrul 1 si centrul 2 nu au mers. Accidentat, Cuzic a facut o figura modesta, in schimb gramada a jucat acceptabil. O nota in plus pentru Manole, dar nici el nu a jucat asa cum ne obisnuise. Saramet, folosit aripa, nu a primit prea multe mingi, insa nici el nu a cautat prea mult jocul ", a mai specificat Victor Codreanu, cel ce are misiunea de a tine legatura intre echipa si sponsor.
In ciuda faptului ca diferenta de scor a fost exagerata, iesenii au tinut piept campioanei in prima jumatate de ora si alta ar fi fost soarta partidei daca Luca ar fi inscris un eseu, atunci cind tabela de marcaj era inca imaculata. Rugbistul iesean a scapat singur cu doi adversari, dar in loc sa-i evite si sa se indrepte glont spre eseu a preferat o lovitura de picior de urmarire, prea tare pentru a mai fi prinsa, in conditiile in care distanta de la buturi la linia de aut era de doar 4-5 metri.
" Am sters totul cu buretele, insa pentru proxima partida, cu Dinamo, iesenii au datoria sa se mobilizeze exemplar. Infringerea din Ghencea trebuie sa constituie un semnal de alarma, amplificat si de faptul ca Dinamo a facut scor cu Rulmentul Birlad, careia i-a inscris 77 de puncte ", a concluzionat Victor Codreanu.
Ieri, la piscina Moldova, unde director este Emil Crisan, s-au intrunit pentru sedinta saptaminala membrii sectiei de rugby a clubului Poli-Agro Romtelecom. Dupa ce s-au facut comentarii pe tema meciului pierdut de ieseni in Ghencea, insistindu-se asupra bataii generale din ultimele minute de joc, s-a elaborat un plan pentru organizarea si in acest an a "Memorialul Sandu Ville", competitie in cadrul caruia urmeaza sa se dispute un meci de old-boys, unul feminin si citeva partide de copii. ( Leonard CANANAU )

Comentarii