Rugby si voie buna la "Memorialul Sandu Ville Gorun"

duminică, 06 septembrie 1998, 23:00
3 MIN
 Rugby si voie buna la "Memorialul Sandu Ville Gorun"

La sfirsitul saptaminii trecute a avut loc pe stadionul Agronomia "Memorialul Sandu Ville Gorun" la rugby, la care au participat echipele de juniori I si II de la CSS Unirea, juniorii II de la Politehnica si echipele de seniori Politehnica Agronomia si CSM Eldoforest Suceava. Competitia s-a desfasurat in memoria regretatului rugbist iesean Sandu Ville Gorun, trecut in lumea celor drepti la 22 august 1995. El a avut o contributie decisiva la realizarea terenului de rugby din perimetrul Universitatii Agronomice. Prin absenta echipei Milcovul Focsani intreg programul a fost dat peste cap, simbata desfasurindu-se doua meciuri de juniori, incheiate cu urmatoarele rezultate: Politehnica – CSS Unirea 22-19 (la juniori II), Politehnica (seniori) – CSS Unirea (juniori I) 57-18. Duminica, in prima partida a zilei, juniorii de la CSS Unirea si-au luat revansa in fata colegilor de la Politehnica, cistigind cu 5-0. Apoi a avut loc un meci de old-boys, intre Politehnica Agronomia si CSM Suceava. Jucatorii ambelor formatii au impresionat in primul rind prin gabarit, spre deliciul numerosului public prezent ieri la stadion. Data fiind rivalitatea traditionala dintre cele doua echipe, intilnirea a avut destule momente spectaculoase. La formatia iesena i-am putut revedea pe terenul de joc pe Spiru Spiratos, Petru Petrisor, Alexandru Ilisei, Constantin Popa, Costel Verives, Neculai Doroftei sau Ioan Mititelu. Si cum, in general, la un asemenea meci nu exista invingatori si invinsi, scorul final a fost egal: 30-30. In meciul-vedeta al turneului, s-au intilnit Poli Agronomia si CSM Eldoforest Suceava. Cele doua combatante au practicat un joc frumos, confirmind si pe gazon intentiile de promovare. Au cistigat studentii din dealul Copoului, cu 12-7 (5-0). Pentru formatia invingatoare au marcat cite un eseu Manole si Ciubotaru, Cazacu reusind o transformare. Antrenorul Costel Verives a aliniat urmatoarea echipa: Coltea, Dobre, Afrasinei, Bas, Cojocaru, Matievschi, Ionescu, Ciubotaru C, Costache, Cazacu, Manole, Cuzic, Ursu, Luca, Hordila. Dupa pauza, au mai intrat Enache, Budisteanu si Marcel Ciubotaru.
Printre spectatori s-a aflat si Romeo Olteanu, directorul SC Iasi XXI. Acesta s-a aratat surprins de numarul mare de spectatori, marturisind ca este pentru prima data cind vine la rugby: "Am venit aici la invitatia organizatorilor si, sincer, mi-a placut atmosfera de pe stadion. SC Iasi XXI a sponsorizat echipa de rugby cu 4 milioane de lei pentru a-si procura echipament, urmind ca pina la sfirsitul anului rugbistii sa mai primeasca inca 3 milioane pentru ghete. Atit cit vom putea, noi vom incerca sa sprijinim rugbiul iesean. S-ar putea ca aceasta echipa sa prinda ceva si din taxa de sport, stiut fiind faptul ca 70% din fonduri se duc la fotbal iar 30% la alte sporturi".
Turneul s-a incheiat cu o frumoasa festivitate de premiere, in care toti juniorii au primit cite un mic premiu, iar trofeul pus in joc a ramas la Iasi. A fost ultimul prilej de verificare pentru ieseni si suceveni, de simbata cele doua echipe moldave urmind sa inceapa batalia pentru un loc sub soarele primei divizii. Va fi o lupta in trei, iar daca Iasul si Suceava si-ar da mina, ar putea-o scoate din cursa pe Consig Giurgiu, principala contracandidata la promovare a celor doua echipe moldave. (D.S.)

Comentarii