S-au umplut de rusine

duminică, 25 octombrie 2009, 23:47
2 MIN
 S-au umplut de rusine

Politehnica: Walker (8, 1X3), Tatarinova (6, 1×3), Bordeianu, Browne (14), Panait (12) apoi Alaiba, Necula (3), Gapeeva, Cioroiu (4), Mitachi, Cilibiu (2) si Gavrilescu.

SCM: Mingo (6), Simionca (10, 1×3), Huff (24, 4×3), Sipos (15, 3×3), Drake (22) apoi Jackson (6, 2×3), Stefan (4, 1×3), Gliga (7), Lungu (2), Bonciog (2).

Mult asteptatul debut pe teren propriu al echipei iesene de baschet feminin s-a transformat intr-un fiasco dupa ce gazdele au fost umilite simbata de un adversar care nici macar nu este o forta veritabila a campionatului. Desi in tribunele Polivalentei au fost mult mai multi amatori de baschet ca de obicei, acestia au regratat timpul pierdut la una dintre cele mai severe si usturatoare infringeri suferite de iesence pe propriul teren. In fata unei echipe oltene care n-a excelat dar s-a asezat bine in teren si s-a aparat ca la carte, gazdele n-au avut aproape nici o replica, singura jucatoare care a reusit sa obtina nota de trecere fiind Doina Panait. Lipsa de solutii in constructia atacului, procentaje lamentabile (20% la aruncari din actiune, 9% de la distanta si 25% de la semidistanta), capace inghitite cu nemiluita si lipsa de reactie in aparare, acestea sint doar citeva dintre concluziile unei evolutii care a avut adesea si accente penibile. Asteptata ca solutie salvatoare pentru un post deficitar de ani buni, americanca Walker n-a raspuns decit cu aruncari in van spre cosul advers (2/15 reusite de la semidistanta si 1/4 de la distanta). Cosgetera runda trecuta cu junioarele din Bucuresti, Tatarinova s-a stins brusc si lamentabil (1/6 – 2p, 1/8 – 3p), capitanul Bordeianu avind si ea rezultate asemanatoare (0/4 – 2p, 0/3 – 3p). Tinara Alaiba a fost si ea pe teren 15 minute si s-a remarcat doar prin patru aruncari ratate de la distanta in vreme ce veterana de 26 de ani a echipei, moldoveanca Gapeeva, a iesit in evidenta mai ales la capitolul mingilor pierdute. Si daca ex-junioara Cioroiu n-a excelat dar a parut extrem de implicata in joc iar Browne si-a spalat procentajul slabut (6/18 – 2p) cu faptul ca a reusit o treime (16) din totalul mingilor recuperate de Politehnica, Panait a fost printre putinele evidentiate dupa ce a dovedit pragmatismul si constanta obisnuita sub panoul advers.

Celelalte rezultate:

Grupa Sud-Est – Olimpia Bucuresti – Teleorman Alexandria 44-70 si Rapid Bucuresti – Sportul Studentesc Bucuresti 69-49. MCM Tirgoviste a stat.

Grupa Nord-Vest – "U" Alba Iulia – LMK Sf. Gheorghe 44-76, ICIM Arad – U Cluj-Napoca 87-37, Bega Timisoara – CSM Satu Mare 48-89 si CSU Oradea – Galactica Brasov 65-53.

Etapa viitoare (simbata, 31 octombrie)

Grupa Sud-Est – Teleorman – Politehnica, Sportul Studentesc – MCM Tirgoviste si SCM Craiova – Rapid. Olimpia sta.

Grupa Nord-Vest – "U" Cluj-Napoca – "U" Alba Iulia, LMK Sf. Gheorghe – Bega, Galactica – ICIM si CSM Satu Mare – CSU Oradea

Comentarii