Samba in draci

luni, 28 iunie 2010, 23:10
2 MIN
 Samba in draci

Brazilia: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Juan, Bastos – Alves, Gilberto Silva, Ramires – Kaká (’80 – Kleberson), Robinho (’84 – Gilberto Melo) – Fabiano (’75 – Nilmar). Antrenor: Carlos Dunga.

Chile: Bravo – Isla (’61 – Millar), Contreras (’46 – Tello), Jara, Fuentes – Vidal, Carmona, Beausejour – Sanchez, Suazo, Gonzalez (’46 – Valdivia). Antrenor: Marcelo Bielsa.

Arbitru: Howard Webb (Anglia)

Cartonase galbene: Kaká, Ramires / Vidal, Fuentes, Millar

1-0, min. 34: lovitura de colt executata de Maicon, trei brazilieni se inalta in careu, iar Juan, deasupra tuturor inscrie cu capul.

2-0, min. 38: contraatac rapid pe traseul Robinho-Kaká-Fabiano, ultimul dribleaza portarul si marcheaza.

3-0, min. 59: cursa cu obstacole de la centrul terenului a lui Ramires prin apararea chiliana, pasa scurta la marginea careului pentru Robinho, care suteaza peste Bravo.

Daca titlul mondial s-ar acorda prin televoting, Brazilia ar fi virtuala campioana mondiala chiar inaintea sferturilor de finala, dupa acest derby de casa cu echipa din cel mai lung stat din lume. Brazilia lui Dunga arata a echipa mare, mult mai mare decit cea de acum patru ani, cu Ronaldinho pe post de mina moarta. Daca despre clasa unor jucatori de la mijloc in sus discutiile sint superflue, iata ca "seleçao" a aratat in acest meci ca are si una dintre cele mai solide aparari de la acest Mondial, Maicon, Bastos si – mai ales – Lucio si Juan avind toate motivele sa se simta jigniti daca li s-ar spune ca alcatuiesc o defensiva in stil italian. Disputa dintre primele doua echipe ale Americii de Sud (conform preliminariilor) a renegat o prejudecata: complexul brazilian al chilienilor. Din contra, elevii lui Bielsa au inceput hotariti meciul, iar faptul ca in prima jumatate de ora brazilienii n-au avut decit doua ocazii (un sut de la distanta al lui Gilberto Silva parat de portar si o faza de penalty la Lucio) spune multe. Tot atit de adevarat este faptul ca echipa chiliana a fost ingenuncheata in citeva minute, mai intii la o faza tipic englezeasca (ce aminteste, intrucitva, de golul argentinianului Heinze in meciul cu Nigeria) si apoi la un contraatac fulger, veritabila lectie pentru echipa italiana. Dupa 2-0, chilienii au simtit ca surpriza nu mai este posibila, dar n-au predat armamentul, incercind cu toate fortele sa inscrie macar un gol de onoare. N-au reusit datorita excelentei defensive braziliene, desi vedeta Suazo a incercat de toate: si suturi, si "calciie" si "scarite". Din contra, Ramires s-a aratat a fi "jumatate de Maradona", acordindu-i lui Robinho sansa golului. Fotbalistii "cariocas" au redus turatia in meciurile cu coreenii si ivorienii (sa lasam parodia lusitana!), dar intr-un meci cu o rivala din zona asa ceva nu poate exista. Sa-i vedem, totusi, pe magicienii lui Dunga la primul meci serios de la acest turneu: pentru ca vineri, de la ora 17:00 are loc la Port Elizabeth, Brazilia va intilni Olanda!

Comentarii