Saptamina fulgerata

luni, 26 martie 2001, 23:00
3 MIN
 Saptamina fulgerata

Decimata de accidentari (pe linga Besleaga, toti cei 4 fundasi centrali de marcaj au fost indisponibili!), echipa din Copou nu a reusit sa profite de curentul de opinie favorabil, aparut la "Palatul Roznovanu", primarul Constantin Simirad revenind pe stadion, dupa o lunga perioada de absenta, pentru a vedea daca fotbalistii reusesc sa indeplineasca "ordinul" de victorie dat in sedinta Consiliului Local.
Buba cea mai mare a fost defensiva, Iasul incasind cinci goluri (eu, unul, nu-mi aduc aminte cind s-au mai primit atitea goluri acasa) spre deceptia (destul de) numeroasei asistente. Maxinciuc a fost din nou aerian, Ionel Serban si Moise i-au facut pe spectatori sa faca legatura cu sosirea lor la Iasi pe filiera Rocar (surata mai mare a Fulgerului) iar pe stinga juniorul Virlan a fost depasit total, din punct de vedere fizic. Reorganizarea pe parcurs a defensivei (mijlocasul Claudiu Dumitru a fost retras libero iar la marcaj au aparut Bodoga si Soponariu, ambii virfuri de meserie) au subliniat inca o data improvizatiile imense facute in acest meci, ingreunind sarcina portarului Mihalache, care, in ciuda golurilor primite, a mai salvat inca cel putin patru, ca si facute. De altfel, evolutia cirpitei aparari "alb-albastre" a amplificat comentariile (asemanatoare cu cele aparute in jocul nationalei) ca jocul cu Bragadiru trebuia jucat "cu negrele", eventualele reusite ale iesenilor, trebuind incercate pe contraatac, in scopul neprimirii golurilor. Initial folosit mijlocas dreapta, Claudiu Dumitru a fost singurul jucator de cimp apreciat in tribune. Nici la mijloc lucrurile nu au mers cum trebuie, Medeleanu alergind mult in gol, Soponariu negasindu-si pasii, iar Rupedeal alternind momentele bune din ofensiva, cu deruta din faza defensiva. Virfurile Capusa si Matinca s-au zbatut mult, insa realizarile lor nu au fost pe masura asteptarilor, desi ultimul a incercat sa puncteze iarasi la impresia artistica. In ceea ce priveste rezervele intrate pe teren, Bodoga si juniorii Etcu si Badarau, nici unul nu a aratat decit dorinta…
In meciul de simbata au fost si doua importante momente psiholgice pe care, din pacate, gazdele le-au irosit, pierzind posibilitatea relansarii meciului. In minutul 45, Rupedeal a avut in bocanc egalarea, iar la citeva momente dupa ce oaspetii au refacut diferenta de doua goluri Matinca a tras pe linga poarta din pozitia ideala trecind pe linga un 3-4, care putea schimba datele problemei.
Per total, evolutie deceptionanta a iesenilor care a facut ca primele doua meciuri din retur sa fie sterse repede cu buretele, pentru ca memoria in fotbal este foarte scurta.
La ora actuala exista mai multe curente de opinie privind viitorul clubului, saptamina in curs fiind foarte importanta in aceasta directie. Se vorbeste ba de desfiintare, ba de fuziune cu o alta echipa ieseana, ba de cautarea unui loc liber in divizia B sau purtarea crucii pe mai departe pentru atingerea baremului (lucru ce ar presupune cistigarea tuturor celor 6 meciuri ramase de disputat acasa) insa nimic nu este sigur. Miercuri, primarul Simirad se va intoarce in tara dupa expeditia actuala de la Chisinau, seful municipalitatii anuntindu-si disponibilitatea de a asculta variantele de redresare pe care le vor propune actualii sefi ai clubului. Ce va iesi vom vedea! (Ovidiu MINEA)

Comentarii