Scatoalca dupa scatoalca

Subtitlu

miercuri, 02 iunie 2010, 21:50
2 MIN
 Scatoalca dupa scatoalca

Romania: Pantilimon – Dananae, Tamas (’46 – Goian), Chivu, Rat  – Deac (’68 – Cristea), Radoi, Cocis, Tanase (’53 – Ghioane) – D. Niculae (’61 – Bilasco), Mazilu (’46 – Dica). Selectioner: Razvan Lucescu.

FRI Macedonia: Nuredinoski (’80 – Pacovski) – Noveski, Popov, Mitreski, Georgievski – Sumulikoski (’58 – Alimi), Despotovski (’61 – Grozdanoski), Sikov, Ibraimi – Trickovski, Savic (’64 – Iljovski).  Selectioner: Mirsad Jonuz.

Arbitru: Manfred Krassnitzer (Austria).

0-1, min. 28: Sikov, nemarcat, inscrie cu capul dintr-un corner executat de Ibraimi.
Prin anii 1980, cind conducea destinele echipei nationale, seniorul Mircea Lucescu a realizat trei premiere de rasunet: victorii in fata Italiei, Suediei si URSS, toate intr-o perioada de trei ani. Juniorul Razvan, uns selectioner, a realizat doua premiere in numai cinci zile: infringeri la Ucraina si Macedonia si, daca mai avem putintica rabdare, peste inca trei urmeaza Hondurasul, echipa calificata la Cupa Mondiala. Zimbim smechereste, ridem minzeste, insa bilantul meciurilor amicale pe anul 2010 inseamna trei meciuri-trei infringeri: Israel, Ucraina si – acum – Macedonia. O Macedonie in care selectionerul Jonuz spunea ca va menaja titularii care au obtinut istorica victorie in fata Azerbaidjanului. Basca absenta lui Goran Pandev, singurul jucator macedonean care conteaza in fotbalul mare.

Exista explicatii? Sigur ca da! Meciurile amicale din primavara pregatesc partidele oficiale din toamna si trebuie, in consecinta, formatat nucleul viitoarei reprezentative care va ataca preliminariile Euro2012 (nu mai indraznim sa spunem "calificarea"). Partida cu Macedonia a fost, intr-adevar, un fel de repetitie a primului meci oficial de la toamna, cu Albania la Piatra Neamt. O echipa care va veni in Romania sa se apere in draci, sa contraatace periculos si sa ciupeasca un rezultat mare (doar in opinia lor). Pentru asta, selectionerul Romaniei trebuia sa gaseasca solutii de a desface lacatele de la micile buturugi. A iesit, insa, o dominare totala si total-sterila a nationalei Romaniei, in care mijlocasii de banda  Deac si Tanase (cei responsabili cu compartimentul desfacere) s-au stins unul dupa altul. Asta in prima repriza, fiindca in cea de-a doua ei au fost inlocuiti cu atacantul Andrei Cristea si inchizatorul Ghioane, in timp ce atacul a fost intarit cu cvasi-debutantul Bilasco si expiratul Dica. Iar macedonenii au completat efectivul autobazei din careu, rezistind pina in final unei echipe impotente. Un meci din care n-ai ce povesti, fiindca suturile lui Cocis din prima repriza si devierea lui Radoi din cea de-a doua se pot numi ocazii doar la reexaminare. Timp in care singura ocazie a Macedoniei a insemnat si singurul gol, petrecut la o faza fixa, in care Tamas si Chivu s-au uitat unul la altul, in nici un caz la Sikov, care a marcat nestingherit. Urmeaza Hondurasul, dar inainte de asta asteptam cu interes explicatiile lui Razvan Lucescu date in presa macedoneana sau (de ce nu?) honduriana.

Comentarii