Schimbari in masa in fotbalul iesean

joi, 14 octombrie 1999, 23:00
2 MIN
 Schimbari in masa in fotbalul iesean

Ieri, Dorinel Toiu a fost instalat oficial ca antrenor secund la FCM Poli Iasi, alaturi de Leonida Nedelcu, noul cuplu de antrenori urmind a intra in "piine" chiar de miine, la Focsani. Fostul antrenor secund, Marian Moldovan, a ramas la dispozitia clubului, dupa toate probabilitatile el urmind sa preia grupele de copii ale lui Toiu, existind insa si sanse de "urcare" a sa la nivelul executivului.
In ceea ce priveste lotul de jucatori, o veste buna vine de la George Serban, acesta comunicind ieri conducerii clubului ca a primit, in sfirsit, viza medicala de joc. In aceste conditii, tinind cont si de refacerea lui Ionescu, grijile privind atacantii s-au redus. Cea mai buna veste vine insa la nivelul sustinerii financiare, patronii mai multor societati iesene (printre care Euromarket si Top Romanta), Costel Radeanu si Ovidiu Fotea hotarindu-se sa devina sponsori ai gruparii din Copou. Radeanu si Fotea vor face parte si din CA al FCM Poli Iasi care, la ora actuala, are urmatoarea componenta: Romeo Olteanu si contabila SC Iasi XXI – din partea societatii ce sponsorizeaza clubul fanion a Iasului, Emil Lupulescu si contabila Ecaterina Dumitriu – din partea clubului, consilierii locali Toma si Munteanu – din partea Consiliului Municipal, Adrian Girlea – din partea Consiliului Judetean, Mihai Alexa, Costel Radeanu si Ovidiu Fotea – din partea oamenilor de afaceri.
Prin urcarea la Poli a lui Dorinel Toiu, noii antrenori ai divizionarei C CFR Citadin au devenit Ovidiu Burdujan si Gelu Paveliuc, fostii coechipieri din linia mediana a lui Poli urmind a fi acum si colegi pe banca tehnica. Privitor la viitorul echipei din esalonul trei, in conditiile trecerii sponsorilor in Copou, Costel Radeanu ne-a declarat: "Am venit cu sufletul deschis la Poli pentru a pune umarul la raminerea in liga secunda pentru ca ar fi o rusine ca echipa de suflet a iesenilor sa retrogradeze in C. In actualele conditii, CFR Citadin, care nu va ramine pe drumuri, va deveni un fel de satelit a lui Poli, in divizia C urmind sa se rodeze cei mai talentati juniori alaturi de jucatorii care nu mai vor corespunde standardelor din Copou. Sper din toata inima ca in Consiliul de Administratie de la Poli lucrurile sa mearga bine si, in scurt timp, sa ni se alature si alti oameni de afaceri ieseni".
In alta ordine de idei, nici ieri membrii Comisiei Campionatului National nu au catadicsit sa dea un raspuns oficial gruparii din Copou vizavi de litigiul cu Rapid in ceea ce priveste transferul in Italia a lui Pancu, presedintele CA al FCM Poli, Romeo Olteanu neexcluzind varianta transmiterii unui protest oficial catre conducerea FRF. (Ovidiu MINEA)

Comentarii