Se intilnesc gazarii cu prazarii

miercuri, 18 noiembrie 1998, 00:00
2 MIN
 Se intilnesc gazarii cu prazarii

Astazi, de la ora 13,30, vor avea loc pe opt terenuri neutre din tara meciurile optimilor de finala ale Cupei Romaniei la fotbal. In caz de egalitate, dupa 90 de minute de joc, partidele se vor prelungi cu doua reprize a cite 15 minute, intrind in vigoare regula "golului de aur". Daca nici in prelungiri nu se inscrie, invingatoarea se va departaja prin lovituri de la 11 m. Iata programul complet al meciurilor.
Petrolul Ploiesti – Universitatea Craiova (la Pitesti). Cele doua echipe s-au intilnit in Banie, victoria revenind gazdelor cu 2-0. Avind in vedere forma crescinda a ambelor echipe, nu este hazardat sa consideram acest meci ca fiind "derbiul rundei". Amintim ca in lotul craiovean evolueaza doi ex-ploiesteni, Chirita si Toader. Este posibila reintrarea in lotul craiovean "francezului" Corneliu Papura.
FCM Bacau – FC Onesti (la Roman). Romascanii vor vedea un derby al judetului vecin. La Onesti, in campionat, scorul a fost de 2-2. Acum, bacauanii sint favoriti certi, echipa din Onesti avind mai multe batai de cap. Sa nu uitam ca, in fieful lui Puiu trebuie sa soseasca Craiova si Argesul.
Dinamo Bucuresti – Ceahlaul Piatra Neamt (la Focsani). Valoarea liderului e mai presus de orice speculatii, asa ca nu vedem cum ar putea realiza nemtenii lui Hizo vreo surpriza de proportii.
Otelul Galati – Sportul Studentesc (la Buzau): Dupa neasteptata remiza pe teren propriu cu Dunarea, se pare ca alb-negrilor din Regie nu le prea prieste atmosfera galateana. Cit priveste Otelul (y compris antrenorul Simionas), o eliminare din Cupa este exact ce mai lipseste…
Rapid Bucuresti – Cimentul Fieni (la Cimpina): Dupa "matricidul" din turul anterior, antrenorul fienarilor, Radu II (fostul virf de glorie al Argesului de alta data), are ambitii mai mari. Numai ca si ambitiile au o limita si, cind te viziteaza Rapidul cu marele Lucescu, nu prea ai pe unde scoate camasa. Rapidul a mai facut boacane prin Cupa (pe la Falticeni se stie mai bine…), dar asta ar fi prea de tot. In orice caz, Fienii sint aproape de Pucioasa…
FC National – UM Timisoara (la Sibiu): I-a fost dat lui Alesanco sa redebuteze pe scena romaneasca intr-un meci cu o divizionara C. Ar fi culmea sa dea cinstea pe rusine. Absurdul nu e o raritate in fotbalul romanesc, dar gluma pare reusita.
CSM Resita – Gloria Bistrita (la Alba Iulia): Ramasi (deocamdata) fara antrenor principal (prin ex-comunicarea pastorului Sdrobis), resitenii vor fi condusi de pe margine de catre secundul Aurel Sunda. Nu este, singurul motiv pentru care consideram Bistrita favorita.
Steaua Bucuresti – Universitatea Cluj (la Brasov): Clujul in cirje si bastonase nu poate emite nici un fel de pretentii in fata unei echipe pentru care Cupa este, poate, singurul prilej de dregere a busuiocului. (Nic. G)

Comentarii