Se pregatesc de amicale

miercuri, 26 septembrie 2007, 22:04
2 MIN
 Se pregatesc de amicale

 Pentru ca n-a mai plecat in cantonament, echipa ieseana de baschet feminin continua sa faca pregatire in ritm sustinut prin cele doua antrenamente zilnice, unul matinal, tehnico-tactic, la sala UTI si altul dupa-amiaza, fizic, in Copou.

Dupa o saptamina de cind se afla la Iasi pivotul fostei campioane Municipal Tirgoviste, Aurelia Lazar, a lasat o impresie buna si conducatorii se felicita pentru transferul facut. Si pentru ca antrenorii Petre Magurean si Radu Boisteanu mai au inca nevoie de jucatoare cu talie, se testeaza in continuare piata estica dar si alte solutii din Romania.

Ultima varianta pusa pe tapet este din nou cea care se refera la galateanca Doina Panait, o junioara de 1.80 m si 17 ani care a bifat deja un sezon in prima divizie, la Alexandria. "Am vorbit la Galati si am inteles ca Panait nu s-a mai intors la Alexandria. Ramine s-o vedem la lucru si eventual sa facem pentru ea o dubla-legitimare cu echipa de junioare de la Galati.", spune Magurean despre pivotul care sezonul trecut a jucat la Alexandria 20 de meciuri si a avut medii de 22 de minute jucate, 4 recuperari si 5.5 puncte pe meci.

La fel de bine, conducatorii de la National-Politehnica inca nu vor sa renunte la cosgetera din sezonul trecut, Olga Cazac, care se pregateste cu nou-promovata din Sf. Gheorghe. Chiar daca sint sanse destul de mici ca moldoveanca sa mai revina sa joace la Iasi, conducatorii nu vor s-o dea de pomana pe jucatoarea care mai are un contract pe un sezon. Cum Cazac a depus un memoriu si o cerere de transfer iar presedintele Marius Cosoi a trimis o cerere de suspendare, cazul mai fi mediat in Biroul Federal, comisie care nu s-a intrunit pina acum.

Pentru ca pina la startul noului sezon (20 octombrie) a ramas putin timp, iesenii si-au facut deja planuri pentru partide amicale si primele doua jocuri se vor desfasura la sfirsitul acestei saptamini la Galati, in compania echipei de junioare de pe malul Dunarii.

In fine, National-Politehnica si-a gasit deja o solutie pentru pregatire si disputarea meciurilor oficiale dupa ce sala UTI nu mai corespunde iar la Sala Polivalenta este ocupata in majoritatea timpului. Asa ca noul cartier general va fi mutat la Scoala 39 "George Calinescu" din cartierul Dacia, o sala care poate primi si citeva sute de spectatori. Cum dotarile salii erau insuficiente, s-a primit deja acordul Primariei pentru o investitie care sa acopere achizitionarea de panouri, tabela de marcaj (cu tot cu "24 de secunde"), banci de rezerve etc.

Comentarii