Sedati in avion, sedati pe teren

miercuri, 24 mai 2006, 21:05
2 MIN
 Sedati in avion, sedati pe teren

Uruguay: Carini – Lopez, Valdez, Godin, Scotti – Perez (’72 – Gonzalez), Pablo Garcia, Giacomazzi – Estoyanoff (’86 – Fernandez), Vargas (’79 – Surraco), Abreu: Antrenor: Oscar Tabarez.
Romania: Lobont – Contra, Tamas, Iencsi (’74 – Radoi), P. Stoica – Oprita (’57 – Nicolita), Ov. Petre (’66 – Goian), Cocis, Soava (’46 – Bostina), Mutu – M. Niculae (’46 – D. Niculae). Antrenor: Victor Piturca.
Arbitru: Kevin Stott (SUA).
cartonase galbene: Estoyanoff, Abreu, P. Garcia / Tamas, Iencsi.
1-0, min. 46: Vargas intercepteaza o pasa a lui Tamas spre Iencsi si inscrie.
2-0, min 46: Vargas reia in plasa un balon respins gresit de Lobont, la sutul centrare al lui Lopez.
La numai o zi dupa ce au schimbat fusul orar al Europei Centrale cu cel al Coastei Pacificului, este greu sa le ceri tricolorilor sa evolueze la capacitate maxima in meciul disputat pe „Memorial Colisseum” din Los Angeles, in compania echipei Uruguayului, chiar daca si latino-americanii au suferit o schimbare mai mica de ora. Mai mult, se pare ca sedativele cu care au fost indopati jucatorii lui Victor Piturca in timpul zborului si-au prelungit efectul si in timpul partidei, rare fiind momentele de reala combativitate de care au dat dovada reprezentantii Romaniei. Cu toate acestea, au fost destule momente in care jocul tricolorilor s-a legat, pe fondul unei dominari accentuate a uruguayenilor, mult mai proaspeti. A acuza formula de start a lui Piturca, in conditiile in care „stranieri” precum Contra, Soava, Iencsi sau Marius Niculae sint net inferiori unor jucatori din campionatul intern, nu reprezinta o explicatie, deoarece nici sud-americanii nu au beneficiat de toate vedetele, lipsind jucatori ca Varela, Recoba, Lembo sau Dario Rodriguez. Mai ales ca explicatia selectionerului (menajarea celor care au sustinut duminica „aspre batalii” in campionatul intern) este logica pina la sintagma dintre ghilimele.
Daca intr-un meci amical rezultatul nu conteaza, iar Piturca a vrut sa testeze, in acest turneu, forma de moment si perspectivele unui nucleu de jucatori, el a putut vedea ca din tot ansamblu, compartimentul care ustura este apararea. Practic, cuplul de fundasi centrali Iencsi – Radoi, prost sustinuti de Soava si Ovidiu Petre, a pierdut meciul si puteau sa-l piarda si mai rau, daca portarul Lobont nu avea citeva interventii de exceptie in primul act. Este tot atit de adevarat ca pazitorul portii Fiorentinei a intrat in nota coechipierilor sai din fata la golul doi, cind a respins a la Carlos, o minge usoara, dupa care Vargas n-a iertat. In privinta jucatorilor din fata, putem nota doar citeva „flori rare” pe parcursul intilnirii (in special, capul lui M. Niculae din min. 45 si sutul-centrare al lui D. Niculae din min. 52, respins de Carini) si sprintul final pentru golul de onoare, care putea fi inscris sub numele lui Nicolita, Daniel Niculae sau Mutu in ultimele minute de joc.
Tricolorii vor juca urmatoarele doua meciuri la Chicago in doua zile diferite, dar conform orei Romaniei ele se disputa, practic, ambele simbata: de la ora 4,00, cu Irlanda de Nord si de la ora 22,30 cu Columbia.

Comentarii