Sedinta fierbinte in Copou

marți, 02 octombrie 2012, 21:49
3 MIN
 Sedinta fierbinte in Copou

Dupa ce au ajuns la punctul de fierbere duminica seara, la sfarsitul jocului cu CS Severin, cand presedintele Florin Prunea a anuntat ca vrea sa plece din Copou si s-au mai calmat luni, cand fostul international nu a facut niciun demers vizavi de intentia anuntata, apele la CSMS Iasi se vor limpezi astazi. Presedintele Comitetului Director al clubului, Leonida Antohi, a anuntat ca organismul de conducere al clubului se va reuni intr-o sedinta de analiza a situatiei existente. "Luni nu am primit nicio solicitare din partea presedintelui Florin Prunea legata de convocarea Comitetului Director. Marti, mi-a dat un telefon si mi-a spus ca ar vrea sa discute cu membrii Comitetului. L-am rugat sa trimita o hartie oficiala in acest sens, conform procedurilor, pentru ca lumea sa stie tematica sedintei, sa fie pregatita, insa nu mi-a trimis-o. Intre timp, membrii Comitetului Director s-au autosesizat, ca urmare a declaratiilor date in presa de Florin, si am stabilit ca miercuri sa ne reunim, sa vedem exact care este situatia", a spus Antohi.

Prunea a confirmat faptul ca i-a telefonat ieri lui Antohi si, declarativ, a repus pe tapet intentia de a pleca din Copou: "Marti am discutat cu domnul Antohi si i-am transmis ca doresc convocarea Comitetului Director, pentru o sedinta de analiza complexa a situatiei actuale a clubului. Astept reunirea Comitetului, in care sa discutam toate aspectele, inclusiv propunerea de reziliere pe cale amiabila a contractului meu".

Reamintim, presedintele si-a motivat intentia de a pleca din Copou prin faptul ca este nedrept ca e acuzat de spectatori ca l-a dat afara pe fostul antrenor, Ionut Popa, fostul international lasand sa se inteleaga ca primarul Iasului, Gheorghe Nichita, a fost cel care a comandat debarcarea tehnicianului care a promovat CSMS in Liga I.

Dupa o perioada in care nu a avut iesiri publice legate de fotbal, Nichita a reactionat ieri: "Pozitia lui Florin Prunea nu e corecta. Pana cu putin timp in urma, nu-si asuma rezultatele echipei, pentru ca aceasta era pregatita de Ionut Popa, un antrenor despre care spunea ca l-am adus eu, nu el. Acum, la echipa, este antrenor adus de el. De ce arunca vina in alte parti? De ce nu-si asuma jocul si rezultatele? Am impresia ca la club se cauta doar salvarea scaunelor, nu a echipei! Din pacate, de platit plateste primarul, care e injurat si iesenii, care sustin clubul din banii lor. Eu sper ca factorii responsabili sa gaseasca solutii de redresare a echipei, mai ales ca a aparut si prima victorie".

Aseara, la ora inchiderii editiei, lucrurile nu erau clare nici in privinta fermitatii intentiei lui Prunea de a parasi Copoul nici in privinta pozitiei Comitetului Director vizavi de un potential divort de fostul portar. Reamintim, contractul dintre presedintele executiv si club, care expira in 2014, poate fi rupt fara plata unor despagubiri doar cu acordul ambelor parti. In cazul in care Prunea isi da demisia, trebuia sa plateasca 20 000 de euro, iar in cazul in care CSMS il concediaza pe presedinte, acesta trebuie sa incaseze 20 000 de euro.

Comentarii