Sezonul incepe cu finala

miercuri, 19 septembrie 2007, 23:30
2 MIN
 Sezonul incepe cu finala

Campioana nationala la popice CFR Olimpia ACB Iasi incepe simbata un nou sezon competitional unde are ca obiectiv mentinerea titlului cistigat in urma cu trei luni. Desi sezonul propriuzis a inceput saptamina trecuta (dar iesenii au stat din cauza numarului de echipe impar din campionat) Ciurdea&Co incepe tare urmind sa primeasca vizita echipei Inter Petrila, intr-o partida reeditare a finalei din sezonul trecut.

Desi au un nou tehnician la cirma, Ilie Baias, si au facut un transfer foarte bun, juniorul Ionut Cercel (ambii la ICMRS Galati in sezonul trecut), gazdele au probleme de lot si abia pot incropi o echipa cu care sa intre pe teren. Costica Ciurdea inca nu reuseste sa revina in forma dupa accidentarea suferita in primavara, Remus Antimirescu se plinge de dureri de spate, Mihai Benghiac jr nu este pregatit din cauza faptului ca participa la niste cursuri de lunga durata, Dumitru Penciuc are o leziune fibrilara iar Iulian Cucu abia si-a revenit dupa niste probleme medicale.

Cum George Covasala si Ioan Bisoc au renuntat la performanta Baias are putine alternative la indemina pentru partida programata simbata de la ora 11.00 si va incropi o echipa formata din Ciurdea, Antimirescu, Cucu, Florin Opinca, Cercel si Marius Manea, rezerve urmind sa fie Benghiac jr si veteranul Ion Dascalescu (seniori) respectiv Sorin Scutarasu si Andrei Buzdugan (juniori).

De partea cealalta vicecampionii vin cu o echipa la fel de puternica, plecarea lui Marius Ghetea la Minerul Vulcan fiind compensata de venirea lui Manel Manea (Hunedoara) si Leontin Pop (Galati). Pentru CFR Olimpia ACB aceasta partida este ultimul test de verificare inaintea plecarii la Cupa Mondiala din Polonia, programata in perioada 2-6 octombrie la Gostyn.

Comentarii