Singura sansa: ipostaza de "victime sigure"

miercuri, 11 martie 1998, 00:00
2 MIN
 Singura sansa: ipostaza de "victime sigure"

Dupa partida "de vacanta" disputata, simbata, impotriva Universitatii Timisoara, pentru fetele de la Penicilina urmeaza un adevarat traseu "de foc", cu meciuri unul mai greu decit altul. Astazi, elevele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim vor juca la Pitesti, impotriva formatiei locale Dacia, intr-un meci restanta din etapa a XI-a. Cele doua formatii ar fi trebuit sa se intilneasca pe 31 ianuarie, dar atunci meciul a fost aminat din cauza participarii echipei pitestene in Cupa CEV.
Ar fi, probabil, plictisitor sa mai repetam ca meciul din Trivale va fi unul extrem de greu pentru echipa noastra. Dacia are un lot deosebit de valoros si experimentat, in care se remarca jucatoare precum Elena Butnaru si Dana Marinescu, care au disputat numeroase partide si la nivel international. Chiar daca le-a "pierdut" in vara pe internationalele Colda (transferata la Rapid) si Dumitrescu (plecata in strainatate), echipa pitesteana a stiut sa umple "gaurile" din lot, aducindu-le pe Malaxia si Stefanica. Drept dovada ca forta echipei antrenate de M. Niculescu si Gh. Vararu nu a scazut stau rezultatele obtinute in acest sezon de pitestence. Ele se afla in acest moment pe locul al treilea al clasamentului si se anunta drept principalul arbitru in disputa pentru titlu dintre Rapid si Univeristatea Bacau. Saptamina trecuta, Dacia a invins Rapidul, la Pitesti, cu 3-1, aducindu-i cea de-a doua infringere din acest campionat si coborind-o din fotoliul de lidera.
Este evident ca, in aceste conditii, beneficiind si de avantajul terenului propriu, Dacia este mare favorita la cistigarea partidei din aceasta dupa-amiaza. Nu ne ramine sa speram ca iesencele vor reusi sa se ambitioneze asa cum o fac de fiecare data la partidele in care sint considerate out-sidere. Sa nu uitam ca si inaintea meciului cu Rapid, din Giulesti, ele erau privite ca "victime sigure" si au fost la un pas (cititi "arbitri") de a invinge! Poate, cine stie, istoria se va repeta si astazi…
Echipele probabile:
Dacia : Butnaru, Gherdan, Marinescu, Malaxia, Paraschiv, Mella.
Penicilina : A. Popa, Androhovici, Marian, T. Popa, Covaliciuc, Formagiu.
Tot astazi se va mai disputa o alta partida, restanta din etapa a X-a, Unic Piatra-Neamt – RATB. (Ion TEODOR)

Comentarii