Slabi in B, buni in A?

vineri, 12 februarie 1999, 00:00
2 MIN
 Slabi in B, buni in A?

Dupa cum v-am informat jucatorii "disponibilizati" de FCM Poli Iasi au inceput sa-si caute echipe.
Catalin Abalasei a si jucat miercuri o repriza la FC Onesti intr-un meci amical, la Focsani, cu Diplomatic. Din informatiile noastre ieseanul a facut o impresie foarte buna, prim-divizionara urmind in scurt timp sa initieze demersurile necesare aducerii acestuia pe malurile Trotusului acolo unde este dorit pe o perioada chiar mai indelungata decit pina in vara. Astfel, varianta a doua, FC Baia Mare, se pare ca nu va mai fi utilizata de cel care a fost pus pe liber de clubul din Copou.
Celalalt nume greu la care Poli a renuntat, atacantul Adrian Dobrea a plecat ieri dimineata la Falticeni urmind sa poarte tratative cu formatia de prima liga care s-a aratat foarte interesata de transferul vitezistului iesean. Astfel, nu este exclus ca simbata in preconizatul amical cu Foresta, de la Iasi, "Dobrica" sa poata fi revazut la lucru de spectatorii ieseni. Si in cazul lui mai sint destule variante de rezerva (de la echipe de prima liga) in cazul in care nu se va intelege cu gruparea pastorita de Eugen Hutu.
Portarul Constantin Stoian, cel care a aparat titular in marea majoritate a meciurilor din turul campionatului parind printre altele si un penalty in derbiul de acasa cu FC Brasov, nu are sanse de a-si indeplini dorinta de a pleca la Rocar. Apartinind de Steaua (el fusese imprumutat doar pina in vara la Poli) goal-keeperul amintit va trebui sa se supuna destinatiei trasate de militari. Cum cei din Ghencea l-au luat de la Fieni pe Mindileac, Stoian va fi foarte probabil inlocuitorul acestuia in poarta colegei de serie a iesenilor, Cimentul Fieni.
Referitor la posibilitatea aducerii la Iasi a bacauanului Capusa, sansele au scazut foarte mult, clubul din Copou parind sa fi ajuns la fundul sacului. De aceea, nici dorita aducere la Iasi a unui libero nu mai este de actualitate. Singura varianta de actualitate poate fi venirea virfului moldovean Igor Corjan de la Olimpia Satu Mare, cel care se afla in relatii foarte bune cu presedintele FCM Poli, Vasile Drutca. (Ovidiu MINEA)

Comentarii