Steaua noastra sus rasare

joi, 18 octombrie 2001, 23:00
2 MIN
 Steaua noastra sus rasare

Infruntarea rugbistica de miine poate fi prefatata printr-un schimb de replici intre doi spectatori impatimiti de acest sport, unul pesimist si altul optimist.
Primul ar spune ca rugbistii ieseni nu au nici un fel de sanse, in fata Stelei, deoarece rezultatele anterioare nu prezinta motive de incredere; ca Steaua e …. Steaua, clubul cel mai tare din parcarea oricarui sport si nu degeaba se lupta cu Dinamo si cu Clujul pentru primul loc; ca noi, iesenii, suferim amarnic pe inaintare, unde militarii sint foarte puternici; si ultimul argument (dar nu cel mai putin important) este acela al diferentei de motivatie, sustinerea financiara a clubului iesean fiind ca vai de lume, ceea duce la lehamite si, in final, chiar la un nedorit exod al talentelor iesene, atitea cite au ramas.
Optimistul isi poate aminti ca in meciul cu U. Cluj, iesenii au fost foarte la cinci minute de victorie, iar napocanii sint, cel putin prin prisma clasamentului, superiori Stelei; ca nici echipa bucuresteana nu mai e Steaua care a stralucit, infringerile suferite la Petrosani si acasa cu Rulmentul Birlad stind drept marturie ("da, dar cu Birladul, zice-se ca ar fi fost blat"). Numai ca din ce in ce mai multa lume contrazice ipoteza aranjamentului, mai ales dupa ce birladenii erau sa bata cu Dinamo, care Dinamo a facut, pina acum vid in jurul ei; apoi, or fi ei tari la inaintare, dar noi avem o linie de treisferturi rapida ("daca or juca toti titularii") si Mocanu poate prinde o zi buna de sut, ca sa transforme totul; cit despre diferenta de motivatie, asta o fi in favoarea Stelei, care, in plus mai trage tare pentru a recupera decalajul fata de Dinamo, dar si Iasul are ambitii proprii, mai ales ca Steaua ne-a mai batut si cu arbitrii… Poate ca ambitia tinerilor si mai "batrinilor" cavaleri ai gramezii va face uitata starea de lehamite si va fi un liant de care echipa are atita nevoie.
Toate aceste argumente si contraargumente le stim si noi si le stie mai bine antrenorul Iulian Iftenie. Deci, ce sa mai spunem ?Ca nici un meci nu e cistigat dinainte, ca pronosticam o disputa acerba si ca adevaratii iubitori ai rugbiului din Iasi vor traversa podul peste Bahlui pentru a vedea un spectacol de calitate.
Celelalte meciuri ale etapei in play-off : Callatis Mangalia – Farul Constanta ; Dinamo – "U" Cluj; Remin Baia Mare – Rulmentul Birlad. (Nic. G)

Comentarii