Stelistii – acuzati de dopaj

sâmbătă, 27 noiembrie 2004, 00:00
2 MIN
 Stelistii – acuzati de dopaj

„Noi slabi, ei dopati…” noteaza Ali Sami Alkis, editorialistul ziarului turc „Star”, in urma infringerii echipei Besiktas Istanbul, in partida de joi seara, cu Steaua.
„Alb-negrii inca nu si-au revenit in urma socului provocat de uciderea unui suporter la meciul de duminica. Ei nu s-au putut concentra. In schimb, Steaua a atacat tot timpul, in stilul vacilor nebune, de parca jucatorii ar fi fost unsi cu ulei in locurile potrivite. Mi s-a parut putin ciudat faptul ca Steaua Bucuresti a avut atit de multa energie in ceea ce priveste presingul. Nici o echipa nu poate mentine un astfel de ritm de joc, fara sa respire si fara sa faca pauza. Parca ar fi fost vorba aici despre ceva pastile, praf sau injectii”, scrie editorialistul turc.
Alti nebuni ai marilor orase
1. Crainicul stadionului Steaua, Gabriel Safta, care l-a facut pe Daniel Pancu, „las si tradator de tara”. Un precedent s-a intimplat acum 46 de ani, cind Raymond Kopa, fostul jucator al echipei Stade de Reims, a fost gratulat cu asemenea epitete, cind a jucat, impotriva propriei sale echipe, sub culorile Realului Madrid. Intre timp, Europa a evoluat. Cu exceptia enclavei Ghencea. Sau macar, a enclavei Safta.
2. Daniel Pancu, fostul jucator iesean, care a incitat spiritele, aruncind niste declaratii de doi lei, vizavi de sansele Stelei de calificare, imbracindu-se in culorile Rapidului, pentru a enerva galeria Stelei. „Dani” al nostru, insa, si-a revenit.
3. Galeria stelista, care l-a facut pe al nostru Pancu, „gunoi care spurca gazonul”.
Ce se va intimpla cind Pancu va juca pe „Steaua” in echipamentul tricolor?
4. Presedintele executiv dinamovist, Cristi Borcea, mai nebun decit omologii sai de la Rapid (Dinu Gheorghe) sau Steaua (Meme Stoica). „Imi venea sa arunc televizorul pe geam de ciuda”, a declarat Borcea, uitind, dincolo de patriotism si rivalitati de mahala bucuresteana, un lucru important: ca poate, intr-un an-doi, Dinamo ar putea prinde Europa tocmai datorita punctelor acumulate de Steaua in acest sezon european. Care conteaza in matematica coeficientului UEFA, matematica deloc familiara „borcitului”. (Nic. G)

Comentarii