Sub securea fiscului

miercuri, 05 octombrie 2005, 23:00
4 MIN
 Sub securea fiscului

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, agentiei MEDIAFAX, ca presedintele ANAF Sebastian Bodu nu stie sa calculeze TVA, dar vrea sa desfiinteze fotbalul romanesc prin executarea silita a cluburilor care au datorii la stat. „In loc sa-i ia pe altii din alte domenii, care au miliarde si miliarde de plata, ne-a luat pe noi. Sa ne execute silit, sa ne ia sireturile, ghetele, crampoanele… Sa ni le ia, ca noi sintem societati non-profit, sa vedem ce dracu’ ne poate face. Bodu n-a stiut sa calculeze un TVA la televizor, in fata omenirii, si vine acum si ne beleste pe noi, cei din fotbal. Platim si noi cit putem. Daca nu le esaloneaza, sa ne faca executare fortata si gata. Tocmai acum cind am intrat si noi in grupele Cupei UEFA vine Bodu sa faca valuri si sa desfiinteze fotbalul romanesc”, a spus Dragomir. Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, a afirmat, marti, ca?gruparile de fotbal trebuie sa plateasca obligatiile restante la bugetul de stat in urmatoarele trei saptamini. In caz contrar,?vor?fi aplicate normele Codului de Procedura Fiscala si vor raspunde pentru datoriile acumulate de vechile grupari.?
Politehnica nu are datorii
Vicepresedintele gruparii Politehnica Iasi, Neculai Ciulu,?nu considera?normal ca restantele cluburilor la bugetul de stat sa fie achitate in termen de trei saptamini, asa cum cere Sebastian Bodu, presedintele ANAF. „Ma surprinde ce spune domnul Bodu. Eu il stiam un specialist in domeniul financiar. Nu este posibil sa ceri achitarea in trei saptamini a unor datorii acumulate in cinci-sase ani. Putem face acest lucru doar daca inchidem clubul si vindem tot. Se pare ca domnul Bodu uita ca noi nu sintem societati care sa obtina profit. Nu am vazut nici un club de fotbal din Romania care sa obtina profit, nici macar domnul Becali la Steaua. Se pare ca, in viziunea domnului Bodu, fotbalul a ajuns cea mai rau famata activitate din Romania si acum trebuie stirpita. Nu e posibil asa ceva”, a declarat Neculai Ciulu.
Oficialul iesean a precizat ca gruparea Politehnica Iasi, infiintata in luna septembrie 2004, nu are in momentul actual nici o datorie la bugetul de stat: „Noua societate, Politehnica Iasi, nu are datorii la stat, in schimb, trebuie sa achitam datoriile ramase de la societatea Poli Unirea. Dintre cele 19 miliarde de lei vechi, atit cit inseamna datoriile acumulate in perioada 1 ianuarie 1998-1 septembrie 2004, noi am achitat deja aproximativ patru miliarde. Mai avem de achitat, vrem sa o facem, dar nu avem de unde sa scoatem banii acestia peste noapte. Nu cred ca domnul Bodu isi poate asuma riscul sa desfiinteze fotbalul romanesc. Am vazut atitia mastodonti economici care au fost iertati de plata unor datorii imense. Noi nu vrem sa nu platim, vrem doar ca aceste datorii sa fie esalonate”, a explicat Ciulu.
Inapoi la treaba
Dupa ce au primit liber la finalul partidei cu Rapidul, disputata luni, in etapa a VIII-a a diviziei A, fotbalistii Politehnicii Iasi sint asteptati astazi din nou la serviciu. Antrenorul secund Narcis Ciocirlan va coordona in aceasta dupa amiaza un antrenament usor, pregatitor pentru cele doua sedinte de pregatire programate zilinic, vineri (cind este asteptat sa soseasca in Iasi antrenorul principal Ionut Popa, aflat in aceste zile acasa, la Arad) si simbata.
Poli va intra de luni intr-un ciclu saptaminal obisnuit, la finele caruia urmeaza partida cu Gloria Bistrita, din Copou. Va fi un meci pe care iesenii nu concep decit sa-l cistige, programul celei de-a doua jumatati a turului, din care lipsesc partidele directe cu granzii campionatului, fiind privit de conducatorii clubului drept optim pentru acumularea a unui numar cit mai mare de puncte, care sa asigure o iarna linistita.
Altfel, presedintele Politehnicii, Sorin Boca a declarat ca gazonul de pe „Emil Alexandrescu” a fost supus in ultimele zile unui tratament special de ierbicidare, „aerisire” si inlaturare a radacinilor uscate, seful executivului iesean exprimindu-si speranta ca actiunea va aduce o crestere calitativa a suprafetei de joc din Copou. (OM)
„Nu sintem pro-Dinamo”
Primarul Gheorghe Nichita crede ca Politehnica a pierdut ultimele doua meciur de campionat din cauza unor erori de arbitraj. „Cred ca arbitrul a gresit in meciul cu Rapid, dar nu cred ca a fost tendentios. M-a surprins placut fair play-ul lui Maldarasanu care a recunonoscut ca nu a fost fault. Sint favorizate cluburile mari, in special cele din Bucuresti. Echipa a jucat foarte bine in prima repriza. Pacat ca dupa golul Rapidului nu am fost in stare sa recuperam”, a declarat Nichita. Acesta s-a aratat ingrijorat si de imaginea clubului din Dealul Copoului. „Sintem perceputi ca sustinatori ai lui Dinamo. Nu este adevarat. Va trebui sa spunem asta cit mai des. Este adevarat ca am luat multi jucatori cu imprumut de la Dinamo, dar au venit in contul transferului lui Cristea”, a explicat primarul. Totodata, Nichita sustine ca imaginea clubului a fost afectata si de jocul mai dur al echipei din ultimele meciuri. „Voi discuta cu Boca, Ionut Popa, dar si cu jucatorii despre aceasta problema. In plus, in calitate de capitan de echipa, Onut nu ar fi trebuit sa se comporte asa. E un jucator bun, util, dar va trebui sa-si pastreze cumpatul pe teren”, a completat Nichita. (Felix GUZGA)

Comentarii