Tintim gazduirea Cupei federatiei la tenis

joi, 26 octombrie 2000, 23:00
2 MIN
 Tintim gazduirea Cupei federatiei la tenis

Federatia Romana de Tenis a solicitat federatiei internationale de specialitate organizarea turneului de calificare in Grupa Mondiala a Cupei Federatiei, pentru Grupa I a zonei Euro-Africane. Reprezentanta Federatiei Internationale de Tenis, Alison Sowersby, a inspectat Arenele BNR, unde ar urma sa se dispute partidele din cadrul Fed Cup, precum si hotelul Marriott, unde vor locui jucatorii si oficialii. Sowersby, care a parasit Romania miercuri dupa-amiaza, va prezenta un raport Comisiei de Cupa Federatiei din cadrul ITF, care va decide tara organizatoare a turneului de calificare in Grupa Mondiala. Singura contracandidata a FRT este federatia spaniola de tenis, care intentioneaza sa organizeze aceasta competitie la Murcia, localitate care a gazduit si editia din acest an a turneului Grupei I a zonei Euro-Africane. ITF urmeaza sa asigure o mare parte a cheltuielilor legate de organizarea acestei competitii.
La turneul de calificare in Grupa Mondiala a Cupei Federatiei – Grupa I a zonei Euro-Africane, care urmeza sa de desfasoare in perioada 23-29 aprilie 2001, vor participa 17 reprezentative nationale. Acestea vor fi repartizate in trei grupe de cite patru echipe si o grupa de cinci, unde se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare. Formatiile clasate pe primele doua locuri din fiecare grupa se vor califica pe tabloul eliminatoriu de opt. Echipa care va cistiga turneul va obtine calificarea in Grupa Mondiala, in timp ce ultimele patru clasate vor retrograda intr-o grupa inferioara.
"Avem sanse sa obtinem organizarea acestui turneu. Reprezentanta ITF a avut citeva mentiuni de facut in ceea ce priveste anumite chestiuni tehnice, dar acestea pot fi rezolvate", a declarat capitanul nejucator al echipei Romaniei de Cupa Federatiei, Florenta Mihai.

Comentarii