Tremurat, dar meritat

duminică, 06 noiembrie 2011, 22:30
4 MIN
 Tremurat, dar meritat

CSMS: Balan – Onofras, Straton, Mitrea, Vladu – Ghindaru, Nalati (‘90^3 P. Tincu) – Ciucur (’84 – Paval), Tudor, Herghelegiu – Ghiceanu (’89 – Gado). Antrenor: Ionut Popa.

Victoria: Bordeanu – Fulea, Telescu (’49 – Nicodim), Lörincz, Craciun – Ispir, Chirita, Todoran (’46 – Zuluf), Cl. Herea – A. Vasilescu (’69  – V. Alexandru), Bg. Oprea. Antrenor: Marin Duna.

Cartonase galbene: Ghiceanu (’43), Ghindaru (’72) – Telescu (’42), Lorincz (’57).

Arbitri: Catalin Pana (Bucuresti); Iulian Brinza (Botosani); Andrei Simonis (Bucuresti).

  

1-0, min. 13: pasa in adincime trimisa de Cl. Tudor, il lasa liber pe Ciucur in lateral dreapta, ieseanul inscriind cu un sut plasat.

Cu o echipa peticita, Iasul a reusit sa se impuna meritat, dar cu emotii, in fata unei formatii care anul trecut evolua in Liga I.

CSMS a intrat mai bine in joc, sutul lui Ghindaru (min. 11), respins de Bordeanu, prevestind deschiderea scorului. Golul reusit de Ciucur in minutul 13 nu a avut darul de a dinamiza partida, care a respirat abia in ultimul sfert de ora al primei reprize si atunci doar in urma unor executii din afara careurilor: voleul lui Tudor (’30) de la 20 de metri a trecut pe linga poarta, sutul lui Herea (’34 – de la 25 metri) a fost parat de Balan, incercarea lui Ghindaru (’36) de la 25 de metri nu a prins poarta, Bordeanu a respins dupa lovitura libera executata de Tudor din lateral stinga (min. 43) iar Balan (’43) a iesit in afara careului mare pentru a stopa cursa lui Oprea.

Dupa odihna, gazdele si-au complicat singure partida, Ghiceanu irosind, in minutele 53 si 56, doua ocazii mari de a linisti lucrurile. A urmat o perioada echilibrata, apoi Victoria a riscat mai mult, a pus stapinire pe joc si chiar a dominat un sfert de ora, Ispir trecind pe linga egalare in minutul 80, cind Balan a avut o interventie inspirata. Ratarea oaspetilor i-a trezit pe ieseni, insa Straton (min. 86) a tratat o faza in careul advers de parca s-ar fi aflat in suprafata de pedeapsa proprie, respingind mingea, iar Bordeanu a parat sutul lui Herghelegiu din minutul 90^4.

Astfel, CSMS s-a impus la limita, la capatul unui joc submediocru.

Ambulanta a avut de lucru

^ Criza severa de efectiv existenta la CSMS Iasi l-a silit pe Ionut Popa sa utilizeze o linie de aparare inedita, trei sferturi din aceasta fiind improvizata. Dintre fundasii ieseni doar Mitrea a jucat pe postul lui. ^ Abia revenit dupa o accidentare care l-a scos mult timp din circuit, Ghindaru a fost titularizat, precedentul joc pe care mijlocasul iesean l-a jucat din primul minut fiind cel din prima etapa, cu Dinamo II! ^ Banca de rezerve a gazdelor a fost extrem de subtire. Ea a cuprins doi juniori (Gorovei si Andries), doi fotbalisti sub 21 de ani (Dani si Paval) si trei care au avut probleme medicale serioase in ultima perioada, L. Florea, P. Tincu si Gado. ^ Iasul a continuat sa schimbe capitanul de echipa, banderola fiind purtata de Vladu la meciul de simbata. ^ Portarul oaspetilor este fratele fostului jucator iesean Valeriu Bordeanu, care joaca acum la Botosani. ^ La meci au asistat, printre altii, presedintele FCM Bacau, Daniel Scinteie, si antrenorul echipei bacauane, Gheorghe Poenaru. ^ Telescu a fost schimbat dupa ce a cazut rau in urma unui duel cu Ghiceanu. Ilfoveanul a fost dus cu ambulanta la spital, unde s-a constatat ca fotbalistul a suferit o dubla fractura la mina. Si Vasilescu a fost inlocuit in urma unei accidentari, acesta suferind o entorsa de glezna. ^ Mijlocasul oaspetilor, Claudiu Herea, este fratele jucatorului rapidist. ^ Victoria obtinuta simbata a dus  Iasul la cinci puncte de un loc promovabil.

Declaratiile tehnicienilor

Ionut Popa: "Sint nemultumit de randamentul unor jucatori de la care asteptam mult mai mult. Important este rezultatul, insa timpul trece si lotul se subtiaza. Nu imi pare rau ca am venit la Iasi desi conditiile de lucru sint foarte dificile. Eu vreau sa faca echipa la Iasi, unde vreau sa ma las de fotbal! Nu mai tin cont de nimic, m-am ambitionat la maximum, ma dau peste cap sa fac o echipa puternica. Nu conteaza cu ce pret, chiar daca renunt la jumatate din actuala echipa, vreau sa construiesc ceva durabil. Daca mi se aduc jucatori si se va avea rabdare, sigur voi reusi!"

Marin Duna: "Meci destul de slab, ca majoritatea celor din Liga a II-a, unde nivelul e scazut. Nu reusim sa iesim din blocajul psihic in care ne aflam, desi avem in lot multi jucatori cu experienta. Iasul a jucat mai bine ca noi si a meritat victoria. Nici o echipa din liga secunda nu are fata de prima liga. Favorita la promovare in seria noastra cred ca este Delta Tulcea, care are mai multe atuuri, printre care si faptul ca joaca de doi-trei ani cu aceiasi jucatori,  fiind astfel foarte omogena".

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii