Vedetele scolii "Nikons" au intrat in circuitul international

joi, 12 octombrie 2000, 23:00
2 MIN
 Vedetele scolii "Nikons" au intrat in circuitul international

Cea mai valoroasa pereche de la scoala de dans sportiv "Nikons", Georgiana Niculita – Razvan Manole, a trecut la categoria tineret (16-18 ani), categorie care le permite accesul in competitiile organizate sub egida Federatiei Internationale de Dans Sportiv (IDSF). Ani de-a rindul ocupanti ai locului secund la toate nivelele de virsta, cei doi se mentin si acum pe pozitie, in categria tineretului si a adultilor. Programul pregatit de conducerea scolii si de antrenoarea Lenuta Pantalon celor doi dansatori, vizeaza o cit mai numeroasa participare la nivel international, "care sa fie finalizata cu participarea la Olimpiada de la Atena, din 2004, atunci cind dansul sportiv va intra in rindul disciplinelor olimpice", asa cum spune Mariana Niculita, directoarea scolii "Nikons". Astfel, la nu mai putin de cinci concursuri organizate sub egida IDSF, perechea ieseana a raspuns prezent, doar cel de la Bacau (din aprilie 2000), fiind sustinut in tara. Au urmat apoi cele de la Sudak (Ucraina), intre 17-21 iulie (care a fost urmat de un seminar de dans sportiv timp de 9 zile), de la Eupatoria (Ucraina), intre 5-6 august (urmat de un Open international de tineret, unde s-au clasat pe locul V), de la Ostrava (Cehia), intre 30 sept – 1 oct si Cernauti (Ucraina), pe 8 octombrie (urmat de un Open de tineret la sectiunea latino-americane, unde au luat o medalie de bronz). La sfirsitul acestei saptamini, Georgiana si Razvan se vor afla la Chisinau, pentru un Open international de tineret, competitie unde-si pot imbunatati pozitiile din clasamentele mondiale, respectiv 288 din 1173 perechi la sectiunea standard si 206 din 1085 perechi la sectiunea latino-americane.
Celelalte perechi de dansatori ale scolii vor reveni in ringul de dans la Bacau, unde este organizata pe 21 si 22 octombrie prima competitie nationala dupa mai bine de cinci luni de pauza, pentru ca primele patru perechi de valoare sa reprezinte "Nikons" la Viena, in perioada 17-19 noiembrie, cind este organizat concursul Austrian Open Viena 2000.
Pina atunci insa, perechile iesene vor dansa dumunica, de la ora 11.00, in Piata Unirii, in cadrul manifestarilor generate de Sarbatorile Iasului. (Lucian M.)

Comentarii