Verdict: retrogradare!

sâmbătă, 03 mai 2003, 23:00
2 MIN
 Verdict: retrogradare!

Rapid: Bozanic 4, Mihajlovic 3 (1X3), Neagu 13 (3X3), Barau 11, Preduna 20. Au mai jucat: Abramescu 15, L. Dumitrescu 9 (1X3), Beatu 2 si Nicolae 4.
Poli U „Petre Andrei”: Tiron 5 (1X3), Andrus 21 (1X3), Moscalu 8 (1X3), Anghel 4, Bocai 2. Au mai jucat: Moldovanu 6, Bazgan 11, Calinescu 5 si Atomulesei 1.
Doar de patru partide a avut nevoie Rapid Bucuresti pentru a stabili in play-out configuratia finala a clasamentului Diviziei A de baschet masculin, in subsolul sau. Cu o formatie care s-a dovedit mai constanta, giulestenii au transat disputa ieri dupa ce au avut un pas inainte prin victoria obtinuta in cea de-a doua partida de la Iasi. Cu un moral complet la pamint, studentii s-au prezentat in Capitala ca victime sigure si pina la urma asta s-a si intimplat, absenta din teren a cosgeterului Vova Colesnicov (care a cotractat o noua entorsa) fiind mult prea importanta in angrenajul unei formatii a carei medie valorica a fost scazuta pe parcursul intregului sezon. Desi au inceput intr-o formula de start clasica completata cu Anghel, oaspetii au pierdut contactul cu adversarul inca din prima jumatate a intilnirii astfel ca antrenorii au renuntat ulterior sa-i mai tina in teren pe Moscalu si Andrus, dind credit tinerilor, pentru a finaliza o partida care-si pierduse si bruma de miza din start.
In urma acestui rezultat Rapid Bucuresti si-a pastrat locul in clasament si a evitat in extremis retrogradarea, nu insa si Poli U „Petre Andrei” care asteapta acum o minune.
Tot ieri s-au disputat si primele partide din semifinale (care se disputa dupa sistemul „trei din cinci”), incheiate cu urmatoarele rezultate: Dinamo-Erbasu Bucuresti – CSU Poliesti 87-77 si Rompetrol Bucuresti – West Petrom Arad 77-70. (Lucian M.)

Comentarii