Vin vedetele din Bacau

miercuri, 20 februarie 2002, 00:00
2 MIN
 Vin vedetele din Bacau

Cursaru, Nivaldo, Pitu, Iftodi, Ciocoiu sau Petcu. Citeva nume pe care iesenii le vad doar la televizor sau prin ziarele de sport. Astazi insa, microbistii locali ii pot urmari "live" pe cei amintiti, prilejul fiind oferit de amicalul dintre Poli Unirea si FCM Bacau, programat pe stadionul "Emil Alexandrescu", de la ora 14.00, meciul putind fi mutat pe terenul II, daca vremea va fi nefavorabila. Desi exista intentia de a se pune in vinzare bilete, pina la urma s-a decis ca "polistii" locali – obisnuiti in ultima vreme cu adversari de "calibru" de prin Zemes sau Crucea – sa beneficieze de intrare libera la disputa de astazi.
In afara de posibilitatea de a vedea la lucru numele sonore ale fotbalului intern venite din urbea lui Bacovia si de linistire a dorului de adversari de calibru (alta data, Poli juca amicale chiar si cu Celta Vigo!), suporterii ieseni au posibilitatea de a urmari si pe cei trei jucatori veniti in ultima saptamina: suceveanul Marta, botosaneanul Todirenchi si braileanul Dragoi. Toti vor fi utilizati astazi, in functie si de randamentul etalat, urmind a se demara eventualele tratative de transfer.
Daca pe un taler sta experienta si valoarea superioara a oaspetilor iesenii pot umple cealalta parte a balantei cu ambitie. Ambitia "globala" a lui Poli de a arata ca nu are fata de C, ambitia jucatorilor ieseni de a intra in vizorul unei prim-divizionare, ambitia managerului gazdelor, Vasile Simionas de a demonstra ca putea sa continue ca antrenor mariajul din finalul campionatului trecut cu echipa la care a scos capul in fotbal, sau ambitia lui Danut Munteanu de a arata pe teren ca ar fi avut si acum loc in echipa oaspetilor. Cum si trupa pastorita de presedintele Chivorchian si antrenorul Poenaru isi cauta reglajele optime pentru a nu-l mai dezamagi si in retur pe "tatuca" Sechelariu – cel care a adus o multime de bani la echipa pentru a o extrage din divizia B, acolo unde esuase in urma barajului cu Farul – meciul de astazi se anunta destul de interesant, in ciuda caracterului sau de verificare. (Ovidiu MINEA)

Comentarii