Viorel Moldovan – meciul si golul

luni, 08 ianuarie 2001, 00:00
2 MIN
 Viorel Moldovan – meciul si golul

In saisprezecimile de finala ale Cupei Ligii Franceze, la Rennes a avut loc un veritabil derby al Bretaniei intre formatia locala si FC Nantes, echipa la care a evoluat atacantul roman Viorel Moldovan. Oaspetii au invins cu 4-2, intr-un meci palpitant, cu prelungiri, in care fotbalistii din Rennes au condus cu 1-0 si 2-1. Antrenorul lui Rennes, Paul Le Guen, a aliniat o formula 4-5-1, pentru a contracara tactica lui Reynald Denoueix, dar aceasta nu i-au incurcat pe nantezi, desi din echipa de baza au lispit Landreau si Fabbri. Viorel Moldovan si-a aratat coltii inca din prima repriza. In min. 27, atacantul roman, lansat perpendicular spre poarta, este agatat de doi fundasi adversi, dar arbitrul nu acorda penaltiul care se impunea. Cind prima repriza se indrepta spre un scor egal, in minutul al treilea de prelungire, Nicolas Gillet il gaseste pe Viorel in careu, romanul scapa de marcajul lui Diatta si il invinge pe portarul Lama cu un sut in diagonala.
In repriza secunda, dupa ce Monterrubio si Ziani au ratat desprinderea, Rennes egaleaza printr-un sut imparabil al lui Echouafni. Golul acesta a dat aripi gazdelor, care au atacat in valuri pina in finalul meciului, dar scorul n-a mai putut fi modificat, intrindu-se in prelungiri.
N-au trecut decit patru minute din aceasta faza si camerunezul Olembe aduce din nou pe Nantes in avantaj, lobind balonul peste Lama. Dar Rennes nu renunta si, in minutul urmator,
Lucas se inalta in careu mai sus decit portarul Guy si fructifica balonul trimis din corner de Delaye. Mai erau doar patru minute, meciul se indrepta spre solutia penaltiurilor, cind Touré (intrat in locul lui Moldovan) face o cursa irezistibila pe stinga, suteaza si balonul respins de Lama este reluat in plasa de Carrière. Gazdele renunta la orice preocupari defensive, se avinta in atac, dar cei care profita sint tot nantezii, in ultimul minut, un lob perfect al lui Savinaud stabilind scorul final. Au jucat la Nantes: Grondin (’46 – Guy) – Laspalles, Savinaud, Gillet, Armand – Berson, Da Rocha, Carrière, Ziani – Moldovan (‘106 – Touré), Monrerrubio (’77 – Olembe).
Simbata, in aceeasi competitie, s-au inregistrat citeva surprize de proportii: Olympique Marseille a fost invinsa la Le Havre cu 1-4 de echipa locala de liga a II-a, alte doua prim divizionare fiind invinse pe teren propriu de formatii din esaloanele inferioare: Toulouse (0-1 cu Niort) si Guingamp (1-3 cu Amiens, din liga a treia). Alte rezultate: Bordeaux – Lille 1-0; Auxerre – Red Star 2-0; Ajaccio – St. Etienne 1-2, Sedan – Lyon 1-2; Cannes – Valence 1-2. (GIN)

Comentarii