Yankeii au luat fata Angliei

Subtitlu

miercuri, 23 iunie 2010, 23:17
2 MIN
 Yankeii au luat fata Angliei

SUA: Howard – Bornstein (’80 – Beasley), Demerit, Bocanegra, Cherundolo –  Dempsey, Bradley, Edu (’64 – Buddle), Donovan – Gomez (’46 – Feilhaber), Altidore. Antrenor: Bob Bradley

Algeria: Mbolhi – Bougherra, Halliche, Yahia – Kadir, Yebda, Lacen, Belhadj- Matmour (’85 – Saifi), Djebbour (’66 – Ghezzal), Ziani (’69 – Guedioura). Antrenor: Rabah Saadane.

Arbitru: Franck De Bleeckere (Belgia)

Cartonase galbene: Altidore, Beasley / Yebda, Yahia 2, Lacen

Cartonas rosu: Yahia (’90^3)

1-0, min. 90^2:  contraatac american, Altidore centreaza, Mbolhi respinge in piciorul lui Donnovan, care marcheaza fara probleme.

Un meci animat, dar si prin de duritati, in care, americanii au practicat in prima repriza un joc de posesie, iar africanii s-au avintat mai mult in atac, avind prima ocazie in min. 5, cind Djebbour, profitind de o grava eroare a lui Bocanegra. Oportunitati de a deschide scorul au avut mai mult americanii, americanii reusind odata sa inscrie (’20), cind portarul Mbolhi a respins sutul lui Bradley, iar Gomez a reluat in plasa, fiind semnalizat (discutabil) in ofsaid. Portarul algerian s-a mai dovedit odata salutar in fata lui Gomez, in min. 34, apoi Bradley si Altidore s-au incurcat in fata portii, un minut mai tirziu.

Dupa pauza, yankeii au jucat mult mai ofensiv, presati de golul Angliei. Au ratat toti atacantii aruncati in lupta de Bob Bradley, dar sansa Sloveniei (nu a Algeriei, care avea nevoie de doua goluri diferenta) s-a risipit in prelungiri, pe un contraatac, imediat dupa ce Saifi a fost aproape de lovitura de gratie a Islamului. Cu acest rezultat, echipa SUA si-a asigurat nu numai calificarea, dar si primul loc in grupa, datorita unui gol in plus marcat de inventatorii fotbalului.  

Clasamentul grupei C

1. SUA           3          1          2          0          4-3     5

2. Anglia        3          1          2          0          2-1     5

3. Slovenia    3          1          1          1          3-3     4

4. Algeria       3          0          1          2          0-2     1

Comentarii