Ziua decisiva pentru fotbalul iesean

duminică, 22 august 2010, 21:57
2 MIN
 Ziua decisiva pentru fotbalul iesean

Microbistii ieseni vor afla astazi daca vor putea urmari in acest sezon partide de Liga a II-a in Copou. Dupa excluderea Politehnicii din campionat, sperantele pentru prezenta Iasului in esalonul doi sint legate de Asociatia Clubul Sportiv Municipal Universitar Poli Iasi, grupare rezultata in urma colaborarii dintre Navobi Charity Cup Iasi si Tricolorul Breaza. Noul club asteapta astazi atit certificatul de nastere de la Judecatorie cit si decizia Federatiei Romane de Fotbal vizavi de esalonul in care va evolua. Reamintim, ACSMU Poli este inscrisa in Liga a III-a, pe locul Tricolorului Breaza, insa mai multe excluderi din esalonul doi fac ca echipa ce va juca la Iasi sa aiba sanse ridicate sa evolueze in Liga a II-a, in calcule fiind luate ambele serii. O alta decizie importanta asteptata de clubul care are culorile alb-rosu-albastru este verdictul FRF vizavi de dreptul de promovare in Liga I, oficialii Federatiei urmind a analiza daca noua grupare nu intra sub incidenta dispozitiei UEFA care interzice promovarea in elita pe o perioada de trei ani pentru anumite formatii care-si modifica situatia juridica. Oficiali ai ACSMU Poli au anuntat ca daca echipa va evolua in Liga a II-a si va avea drept de promovare, presedinte va fi Grigore Sichitiu iar antrenor – Ionut Popa, ambii dindu-si acordul de principiu pentru o colaborare. In ceea ce priveste lotul, acesta se va baza pe jucatori liberi, multi dintre cei care s-au pregatit in ultima perioada la Politehnica si au statutul de fotbalisti liberi de contract urmind a semna cu noua echipa ieseana.

Oficial, ACSMU Poli ar urma sa porneasca la drum miine, formatia urmind a fi scutita de etapa de Cupa Romaniei de marti, deoarece Tricolorul Breaza a fost deja eliminata din competitia fotbalistica interna numarul doi, prahovenii cedind cu 0-3 in fata ACS Berceni.

In ceea ce o priveste pe Politehnica, aceasta a disputat simbata un meci amical cu Petrotub Roman. Iesenii, care au evoluat in formula Branet (Manea) – Samson, Sandru (jucator venit de la Breaza), Cuciula, Siminic – Tincu, Drida (Serbanescu – fotbalist sosit tot de la Breaza), Buhusi, Cornea (Badic) – Tanasa, Herghelegiu, au cistigat cu 2-1 (2-0), datorita golurilor reusite de Samson si Buhusi. Nefiind programata de FRF, Politehnica va rata si partida de Cupa programata miine, la Bacau, cu FCM

Comentarii