Ziua englezilor a fost marti

joi, 13 martie 2008, 00:50
2 MIN
 Ziua englezilor a fost marti

Daca in Liga Campionilor, englezii au dat marea lovitura, in Cupa UEFA norocul nu le-a suris, desi Tottenham si Everton au avut evolutii remarcabile, in ciuda scorurilor defavorabile din tur. Invinsi pe teren propriu cu 0-1, londonezii au dat totul pe stadionul din Eindhoven si, dupa ratarile lui Keane si Berbatov, au anihilat avantajul "electronistilor" prin surprinzatorul voleu al bulgarilor.

Desi nu se puteau spune ca erau pe val, gazdele au avut reprizele de prelungiri mai bune, dar s-a ajuns la loviturile de departajare, acolo unde echipa olandeza a avut cistig de cauza. Dupa cite o parada a fiecarui portar (Robinson la sutul lui Lazovic si Gomes la cel al lui Jenas – ultima executie din seria de cinci!), totul s-a terminat cu o "chifla" aruncata pe linga poarta de Pascal Chimbonda si s-a zis cu Tottenham!

Everton a navigat pe aceleasi coordonate in partida cu Fiorentina. Lipsita de Mutu si cu Vieri accidentat la finele primei reprize, Fiorentina a facut o palida figura pe "Goodison Park" si avantajul ce parea decisiv de doua goluri s-a dus in 67 de minute. In prelungiri ocaziile au alternat, iar la loviturile de departajare, portarul "violei", Frei a fost mai inspirat, aparind sutul lui Jagielka, dupa ce mai intii Yakubu Ayegbeni ratase tinta. Astfel, Pazzini, Montolivo, Osvaldo si Santana l-au salvat pe Mutu, care ramine in cursa pentru Cupa UEFA, la fel ca si Cosmin Contra, care, integralist, a contribuit la victoria echipei sale, Getafe, in fata Benficai. De partea cealalta, Laszlo Sepsi a intrat in min. 74.

In duelul german de la Hamburg, Bayer Leverkusen a ales sa atace din start, in loc sa-si apere fragilul avantaj din tur si a condus cu 1-0 si 2-1. Zenit St. Petersburg a reusit sa scoata ultima reprezentanta a Frantei din Cupele Europene, iar rezultatul de la München nu este o surpriza, din moment ce Bayern cistigase pe terenul belgienilor de la Anderlecht cu 5-0.

Rezultate, marcatori: Zenit St. Petersburg – Olympique Marseille 2-0 (in tur, 1-3). Pogrebniak (’39), 78); SV Hamburg – Bayer Leverkusen 3-2 (0-1). Trochowski (’53), Guerrero (’65), van der Vaart (’81) / Barbarez (’19), Gekas (’55); Everton – Fiorentina 2-0 (0-2), 3-5 la l.d. Johnson (’19), Arteta (’67); PSV Eindhoven – Tottenham Hotspur 0-1 (1-0), 6-5 la l.d. Berbatov (’82); Bayern München – Anderlecht Bruxelles 1-2 (5-0). Lucio (‘9) / Serhat (’20), Iakovenko (’35); Getafe – Benfica Lisabona 1-0 (2-1). Albín (’77).

Astazi au loc ultimele doua meciuri, Werder Bremen – Glasgow Rangers (0-2) – transmis de Sport.ro de la ora 20,30 si Bolton Wanderers – Sporting Lisabona (1-1).

Comentarii