În dosarul „tava şi ceainicul“: Azoicăi a plătit prejudiciul

EXCLUSIV Matematica DNA: sechestru de 60 de ori mai mare decât prejudiciul

sâmbătă, 06 iunie 2015, 01:55
2 MIN
 EXCLUSIV Matematica DNA: sechestru de 60 de ori mai mare decât prejudiciul

Matematică bizară a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul în care decanul Facultăţii de Medicină Generală din cadrul UMF, Doina Azoicăi, a fost trimisă în judecată.

Înainte de trimiterea în instanţă a rechizitoriului, procurorii au dispus punerea sub sechestru a unei case şi un teren aparţinând Doinei Azoicăi, estimate la 300.000 de euro, deşi prejudiciul din acest dosar a fost calculat tot de procurori la 5.000 de euro. Ulterior punerii sub sechestru şi trimiterii în judecată a profesoarei ieşene, Doina Azoicăi a deschis un cont bancar şi a pus la dispoziţia organelor de anchetă suma de 5.000 de euro imputată ca prejudiciu. În baza acestui cont, ieri, decanul a obţinut în instanţă desfiinţarea procesului verbal de punere sub sechestru.
„Judecătorul de cameră preliminară a judecat în mod corect argumentaţiile noastre şi a considerat în mod legal că modul de a duce la îndeplinire a ordonanţei a fost netemeinic. În mod corect a dispus indisponibilizarea sumei de bani reprezentând presupusul prejudiciu“, ne-a confirmat, aseară, Iulian Gafon, apărător al Doinei Azoicăi.

Ce reprezintă prejudiciul imputat de procurori

Alaltăieri, DNA a trimis-o în judecată pe Doina Azoicăi, acuzând-o pe aceasta de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual. Potrivit DNA, Doina Azoicăi ar fi primit de la Haizoun El Houssine, prin intermediul lui Agha Romeen, o tavă din cupru, argintată, în greutate de 1,359 de grame şi cu o valoare de piaţă minimă de 800 de lei, dar şi un ceainic din alamă, cupru şi zinc, în valoare de 100 de lei. Bunurile primite de Azoicăi au fost interpretate de procurori ca fiind luare de mită, după ce, cu patru zile înainte, aceasta l-ar fi înmatriculat fraudulos pe fiul marocanului Haizoun El Houssine la facultatea la care este decan. Procurorii mai spun că s-a creat un prejudiciu de 5.000 de euro UMF, reprezentând taxa de şcolarizare, întrucât respectivul student nu ar fi trebuit înmatriculat în anul II, ci în anul I.
Prin rechizitoriu, DNA a cerut Tribunalului punerea sub control judiciar a Doinei Azoicăi. O soluţie în acest sens este aşteptată în cursul zilei de astăzi.

 

Comentarii