Împăcare la PSD: Lupu – preşedinte, Chirica – preşedinte executiv (UPDATE)

joi, 01 octombrie 2015, 17:17
2 MIN
 Împăcare la PSD: Lupu – preşedinte, Chirica – preşedinte executiv (UPDATE)

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a anunţat oficial că va participa la Conferinţa Judeţeană a PSD

ORA 18:15

Victorel Lupu şi Mihai Chirica vor forma un tandem la conducerea PSD Iaşi, primul urmând a fi preşedinte, iar al doilea preşedinte executiv.

Cei doi şi-au exprimat public această opţiune cu ocazia conferinţei municipale de la Paşcani, unde se alege un nou preşedinte.

„Da, este adevărat. Amândoi suntem de acord să facem acest tandem”, a confirmat Lupu pentru „Ziarul de Iaşi”.

ORA 15:15

Victorel Lupu s-a înscris oficial în cursa pentru PSD Iaşi.

ORA 14:50

Primarul interimar Mihai Chirica şi-a anunţat intenţia de a candida la şefia organizaţiei judeţene a PSD Iaşi.

Edilul a confirmat acest demers pentru ZDI.

„Mi-am depus şi eu, desigur, posibilitatea de a candida, dar până sâmbătă mai sunt încă 2 zile şi 2 nopţi, se pot face minuni în 2 zile”, a spus Chirica. El a adăugat că „domnul Dragnea crede într-o competiţie cinstită în care proiectele şi viitorul unui partid să fie cele două argumente”. Cu toate acestea, Chirica a spus că obiectivul său principal este „locul său de muncă”. „Doresc să sprijin orice echipă din orice statut, de lider, de locul 2, locul 9, pe mine tot ieşenii mă interesează”, a completat Chirica.

Mai multe amănunte, în ediţia print de mâine a Ziarului de Iaşi.

ORA 12:20

Conferinţa va avea loc sâmbătă, 3 octombrie 2015, cu înecepere de la ora 14:00, la Hotel Internaţional.

Victorel Lupu sau Mihai Chirica va deveni preşedinte? Liviu Dragnea nu a înclinat balanţa nici pentru Lupu nici pentru Chirica, cerându-le să se «bată» corect.

43 de primari din judeţ s-au întâlnit la Iaşi acum două zile.

„Concluzia mea după întâlnire a fost că majoritatea primarilor ar susţine un preşedinte de organizaţie cu mai multă experienţă, echilibrat, cu influenţă asupra primarilor“, ne-a declarat primarul din Hârlău, Constantin Cernescu. Deşi îl vede potrivit ca lider pe Victorel Lupu, Cernescu recunoaşte că l-ar vota şi pe Chirica dacă acesta ar fi semnalul dat de Liviu Dragnea, şeful cel mare al PSD. Victorel Lupu ar avea sprijinul a trei sferturi din primarii PSD din judeţ. Ambele tabere îşi mobilizează resursele. Citeşte mai departe AICI

Comentarii