De Business

Punem punctul pe știi

O firmă din Sibiu cere insolvenţa unei companii deţinute de Dănuţ Prisecariu

„Unele firme au probleme financiare, aşa că forţează mâna, crezând că aşa vor rezolva problemele”, a comentat situaţia omul de afaceri.

vineri, 19 iulie 2013, 01:50
2 MIN
 O firmă din Sibiu cere insolvenţa unei companii deţinute de Dănuţ Prisecariu

O firmă din Sibiu cere insolvenţa uneia dintre companiile ce se află în portofoliul omului de afaceri ieşean Dănuţ Prisecariu. Zilele trecute, la Tribunalul Sindic a fost depus un dosar de către SC Placări Faine SRL Sibiu prin care se cere intrarea în incapacitate de plată a firmei Moldova Universal SRL.

 

Datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe Publice arată că societatea din Sibiu a înregistrat anul trecut datorii totale în valoare de aproximativ 2,7 milioane de lei şi că a avut o cifră de afaceri de circa 7,6 milioane de lei. Cât despre firma lui Prisecariu, potrivit aceleiaşi surse, la finele lui 2012 a înregistrat datorii totale de circa 60 de milioane de lei, sumă pe care omul de afaceri o neagă. Nu este adevărat. Cum să fie 60 de milioane de lei datorii? Poate scrie aşa pe site-ul lor, dar cred că e vorba de o problemă. La Moldova Universal, diferenţa dintre activ şi pasiv este de aproximativ 7 milioane de euro”, a declarat Dănuţ Prisecariu. Acesta s-a arătat indignat şi de dosarul depus la tribunalul ieşean de către firma sibiană. Unele firme au probleme financiare, aşa că forţează mâna, crezând că aşa vor rezolva problemele. Când ajung în instanţă însă văd că nu au dreptare, pentru că factura de penalităţi este mai mare decât cea pentru datorii. Probabil şi acum ştiu că nu au dreptate”, a mai precizat Prisecariu. Ulterior, după ce s-a interesat de situaţie, omul de afaceri a revenit, precizând faptul că firma din Sibiu ar avea mari probleme financiare. Această societate are datorii la Finanţe în localitatea de unde este. Acum câteva săptămâni, am primit o hârtie de la Finanţele de acolo prin care ni se cerea să plătim datoriile către Placări Faine. Din ce ştiu, firma aceasta are popriri pe conturi, aşa că încearcă orice”, a completat Prisecariu. Datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe Publice mai arată faptul că societatea Moldova Universal ar avea de recuperat creanţe în valoare de circa 22,7 milioane, dar şi că are stocuri constând în materii prime, materiale consumabile, producţie în curs de execuţie, semifabricate şi produse finite în valoare de aproape 24 de milioane de lei. Aş putea spune că firma merge chiar bine în prezent, mulţumesc lui Dumnezeu. Nu avem deloc datorii la bugetul statului şi consider că unii cer nişte drepturi pe care nu le au”, a conchis omul de afaceri. Reporterii de la “Ziarul de Iaşi” au încercat să ia legătura şi cu reprezentanţii firmei Placări faine, însă aceştia nu au putut fi contactaţi. Nu este nimeni din conducere în sediu astăzi, dar puteţi să-mi lăsaţi un număr de telefon şi vă sunăm noi”, a spus femeia care a răspuns la numărul de fix al firmei sibiene.

 

Comentarii