De Business

Punem punctul pe știi

O importantă firmă din Iaşi, executată silit pentru o sumă modică

vineri, 09 ianuarie 2015, 02:50
2 MIN
 O importantă firmă din Iaşi, executată silit pentru o sumă modică

In această situaţie s-a aflat Te-Rox Prod Paşcani, companie deţinută de Doina Cepalis, pentru neplata rovinietei la una dintre maşinile societăţii.

Situaţie inedită la Iaşi! Una dintre firmele de succes din judeţ a intrat într-un proces de executare silită pentru o sumă modică. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) a târât anul trecut Te-Rox Prod Paşcani prin două instanţe pentru a recupera 28 euro, bani reprezentând costul unei rovignete expirate la una din maşinile societăţii. Mai mult decât atât, instituţia a fost obligată, potrivit legii, să apeleze şi la serviciile unui executor judecătoresc în aceast diferend. Mai întâi, conducerea DRDP şi-a încercat norocul la Judecătoria Iaşi, doar că magistraţii de aici şi-au declinat competenţa de soluţionare a cererii formulată de către executor judecătoresc în favoarea colegilor din Paşcani, în “fieful” lui Cepalis.

După o primă rundă cu rezultat nedecis, în manşa disputată pe “teren propriu”, Te-Rox Prod a pierdut în faţa DRDP, magistraţii dând curs cererii de încuviinţare a executării silite. Proprietara societăţii spune că imediat cum a aflat de somaţie. “Suma a fost plătită şi răsplătită. Credeţi că Te-Rox Prod stă în această sumă? Având în vedere că societatea dispune de un parc auto pe măsură, probabil a fost o problemă în trafic. Cum am primit adresa imediat am şi plătit”, ne-a spus Doina Cepalis, proprietara unuia din cele mai de succes business-uri ale Iaşului. „Regina” huselor pentru scaune auto pentru copii, aşa cum a fost supranumită Cepalis de presa centrală, a declarat pentru “Ziarul de Iaşi” că marea sa ambiţie pentru 2015 este intrarea pe piaţa Statelor Unite ale Americii, acolo unde doreşte să exporte produsele realizate la Paşcani.

Pentru perioada următoare, proprietara Te-Rox Prod mai are şi alte proiecte “în mânecă”, tatonând deja mai multe zone din China pentru a-şi extinde portofoliul de clienţi. Extremul Orient nu îi este cu totul străin întreprinzătoarei ieşene. Spre finele anului 2014, cu ocazia unui important eveniment de business unde a participat ca speaker, Cepalis a spus auditorilor că una din marile sale reuşite profesionale este pătrunderea produselor concepute la Paşcani pe piaţa chineză. În acest sens, încă de la finele anului trecut, Cepalis a precizat că vrea să-şi mărească echipa cu încă 200 de persoane. Astfel, grupul de firme va ajunge la peste 1.100 de angajaţi, în prezent, în cele cinci unităţi de producţie ale societăţii Te-Rox Prod lucrând aproximativ 950 de angajaţi.

 

 

Comentarii