De Business

Punem punctul pe știi

Şeful ITM explică la un seminar ultimele noutăţi privind legislaţia muncii

marți, 15 martie 2016, 02:50
1 MIN
 Şeful ITM explică la un seminar ultimele noutăţi privind legislaţia muncii

Noutăţile legislative privind securitatea şi sănătatea în muncă vor fi explicate agenţilor economici de şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM). De la an la an în judeţul Iaşi numărul de accidente de muncă mortale este în creştere: din anul 2008 şi până în prezent peste 90 de ieşeni au murit în urma unor accidente de muncă, iar, în intervalul 2008-2015, ITM a acordat sancţiuni de aproximativ 8 milioane de lei angajatorilor doar pentru abateri din domeniul securităţii muncii. 

Ca atare, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în colaborare cu ITM, va organiza pentru angajatori un seminar de instruire axat pe problema sănătăţii şi securităţii salariaţilor, dar şi privind relaţiile de muncă dintre angajaţi şi angajatori.Seminarul va avea loc la sediul Camerei de Comerţ pe data de 23 martie şi îl va avea ca speaker principal pe George Albulescu (FOTO), inspector şef ITM Iaşi. 

„Întrucât ne dorim ca seminarul să fie interactiv, cu o discuţie cât mai aplicată şi pragmatică, recomandăm şi încurajăm pe această cale angajatorii să transmită în avans, în cuprinsul Formularului de înscriere, propriile întrebări punctuale. Deja avem o serie de participanţi care au transmis propriile speţe pentru a obţine răspunsuri la fel de punctuale. Seminarul se adresează economiştilor, juriştilor, inspectorilor sau managerilor de resurse umane, salariaţi sau colaboratori ai angajatorilor de orice tip”, a declarat Sorin Gheorghiu, director în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi. Angajatorii care intenţionează să participe la instruire trebuie să se înscrie completând un formular online pe site-ul Camerei de Comerţ, www.cciasi.ro, obţinând apoi confirmarea participării în limita locurilor disponibile 

 

 

Comentarii