11 spaţii ale Universităţii Tehnice, câte unul la fiecare facultate, vor fi renovate, mobilate şi dotate cu bani de la Uniunea Europeană

sâmbătă, 02 februarie 2019, 02:50
2 MIN
 11 spaţii ale Universităţii Tehnice, câte unul la fiecare facultate, vor fi renovate, mobilate şi dotate cu bani de la Uniunea Europeană

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ (TUIASI) va beneficia de 11 spaţii renovate, mobilate şi dotate, unul la fiecare facultate, proiectul fiind în valoare de aproximativ 8 milioane de lei. Proiectul obţinut de TUIASI va fi finanţat prin fonduri europene prin Programul Operaţional Capital Uman, având drept scop dezvoltarea culturii antreprenoriale a studenţilor de la inginerie şi arhitectură. 

Astfel, în cadrul proiectului „AntreprenorIng“, vor fi dezvoltate reţele de centre de pregătire în universitate în perioada 2019-2021. Obiectivul general al proiectului este creşterea nivelului de educaţiei şi participare în procesul didactic pentru elevi, studenţi şi cadre didactice, în special pentru grupurile vulnerabile, fiind asigurat sprijin financiar pentru studenţi şi elevi, crescându-se atractivitatea ofertei educaţionale şi îmbunătăţindu-se competenţele cadrelor didactice.

În cadrul proiectului vor fi oferite pachete integrate de sprijin, acestea fiind corelate cu nevoile pieţei de muncă. Beneficiari vor fi 500 de studenţi, aceştia urmând să participe la activităţi de informare-consiliere pentru a dobândi competenţele necesare în domeniul antreprenorial. De asemenea, 80 de cadre didactice îşi vor îmbunătăţi competenţele în vederea proiectării şi susţinerii de cursuri antreprenoriale, urmând să fie dezvoltate patru domenii de specializare.

„Miza noastră, ca universitate, este ca fiecare student din fiecare facultate să aibă posibilitatea de a urma cursuri de antreprenoriat finalizate cu obţinerea unui certificat care să ateste dobândirea de competenţe în acest domeniu pe parcursul celor trei semestre. Toţi studenţii de la toate facultăţile vor avea această facilitate, de a participa la cursuri în aceastã reţea de laboratoare, care sunt spaţii existente, renovate, mobilate şi dotate cu calculatoare şi cu o bibliotecă relevantă. Avem deja un concept pregătit, sunt făcute în colaborare cu colegii de la Facultatea de Arhitectură“, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică la TUIASI. În cadrul acestor laboratoare, studenţii vor putea elabora planuri de afaceri, de sustenabilitate post-studii la care vor contribui atât profesorii, cât şi tutori din mediul economic. Prezentarea planurilor se va face în faţa unei comisii mixte constituite din reprezentanţi ai cadrelor didactice universitare şi ai partenerilor sociali din învăţământul superior sau din medii publice şi private. 

Comentarii